Son yazılar

12/06/2015

PİZZA POĞAÇA




Osmanlı Saray Mutfağından Notlar kitabında, Sultan III. Murat döneminde poğaçanın önemli konuklar için hazırlanarak sofralarda yer aldığı ve bohça olarak adlandırıldığı bilinmektedir. Çeşitli şekil ve malzemeler ile hazırlanan muhteşem lezzetteki poğaçalarımız beş çaylarımızı bu gün bile dumanı üzerinde hali ile süslemeye devam etmektedir. Da önce denemiş olduğum bir çok poğaça tarifimin dışında bu gün pizza şeklindeki lezzetli poğaçalarımla sizleri tanıştırmak istedim. Görüntüsüde diyecek yok zaten. Lezzetini de mutlaka denemelisiniz derim. İçerisine konulan malzemeler ile bütünleşen hamur gerçekten lezzet şöleni yaratıyor. Çok da malzeme gerektirmiyor. Siz evinizde olan malzemelerle de iç malzemesini farklılaştırabilirsiniz elbette. Şimdi gelelim bu enfes dumanı üzerinde Poğaçalarım tarifini yazmaya. Sizlerden ricam denediğini tarifler için yorum ve alt kısımlarında yer alan beğeni butonunu 

Peynirli patatesli poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bayatlamayan galeta unlu poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Venedik poğaçası tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs çöreği Pilavuna tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tereyağlı Bulgar ekmeği tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Açma tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sodalı pamuk poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirisiniz.
Sütlü kaymaklı poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirisiniz.

MALZEMELER:

-1,5 su bardağı ılık süt
-Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un 
-1 paket toz maya
-Üzerine yumurta sarısı
-Haşhaş ya da çörek otu

İÇ HARCI İÇİN:

-Domates
-Yeşil biber
-Sucuk
-Beyaz peynir

HAZIRLANIŞI:

Hamurumuzun malzemelerini ılık süt, yumurta, maya, şeker, tuz, sıvı yağ olarak bir kaba alıyoruz. Unumuzu yoğurdukça yavaş yavaş ilave diyoruz. Kulak memesi kıvamını alana kadar un ilave derek yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurulan hamurun üzerini strech flim ile kapatarak 40 dakika oda sıcaklığında mayalanmasını bekliyoruz.
İç harcımızın malzemelerini hazırlamaya başlıyoruz. Biber ve sucuklarımızı, domateslerimizi minik küpler halinde doğruyoruz. Peynir ilave derek kaşık yardımı ile harmanlıyoruz. Peynirimizin tuzluluk oranına göre gerekirse biraz tuz ilave ediyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yassı yuvarlaklar yapıyoruz. Orta kısmını elimiz ile çukurlaştırarak çanak şeklini veriyoruz. Kaşık yardımı ile iç harcımızı ortasına koyuyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize aralıklarla diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz. Haşhaş ekiliyoruz.
190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.





Afiyet olsun.





Tüm poğaça tariflerim için; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/PO%C4%9EA%C3%87ALAR
Güncel tüm tariflerimi görüntülemek için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/



Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .