Son yazılar

12/06/2015

BAYATLAMAYAN GALETA UNLU POĞAÇA

      Lezzet dolu tüm poğaça tarifleri
  Puf puf poğaça tarifleri
  Kızartma poğaça tarifleri
  İlginizi çekebilecek tüm hamur işi tariflerim













Bence 5 çaylarının olmazsa olmazıdır poğaçalar. Yumuşacık olma halleri yok mu? Ben bayılıyorum. İç malzemesi nesli olursa olsun. Hepsi çayın yanında harika gidiyor. Doyurucu olması da cabası. Bu Poğaçalarım hem pratik hem de uzun ömürlü. Özellikle çalışan bayanların denmesini istediğim türden. Buzdolabında 2 hafta saklayarak tekrar yeni yapılmış gibi servis edebileceğiniz harika bir lezzet. Bu muhteşem poğaçaların özellikle de bayatlamayan hali oldukça ilgi topladı. Sizlerin ve sevdiklerinizinde beğeneceği bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum. Şimdi bu nefis Poğaçanın tarifini yasamaya başlayayım. Sizlerden ricam ise denediğiniz tarifler için yorum ve beğenilerinizi bırakmanızdır. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu lütfen unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket margarin ya da teremyağ
-2 yumurta ( sarıları içerisine akları üzeri için kullanılacak )
-1 paket kabartma tozu
-3 bardak un
-Bulamak için galeta unu

İÇ  HARCI:

-2 adet haşlanmış patates
-1 çay bardağı süt
-yarım kalıptan biraz az beyaz peynir
-Bir kase maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Yumurta akları ve galeta unu hariç tüm hamur malzemelerimizi bir kapta iyice yoğuruyoruz. Bu karışıma unumuzu yavaş yavaş yoğurdukça ilave ediyoruz.
Hamurumuzu yarım saat üzerini hafif nemli bezle örterek buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu arada iç harcımızın tüm malzemelerini karıştırarak kullanıma hazır hale getiriyoruz. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içerisine iç harcımızı tatlı kaşığı yardımı ile ekliyoruz. Hamurumuza elimizle oval şeklini veriyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Şekil alan poğaçalarımızı önce çatal yardımı ile iyice çırptığımız yumurta aklarına ardından ise galeta ununa buluyoruz.  
190 derecede önceden ısıtılmış fırında en fazla 25 dakika pişiriyoruz. Nefis poğaçalarımı sunum için hazırlar. Yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tarifler için yorum ve beğeni bırakmayı unutmayınız lütfen. 

NOT: 
Bu poğaçalarımızı isterseniz buzdolabında 2 hafta kadar saklayarak daha sonra taze yapılmış gibi de kullanabiliriz.

Afiyet olsun.







Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .