Son yazılar

12/06/2015

PEYNİRLİ PATATESLİ POĞAÇA

Yöresel lezzetlerle dolu dumanı üzerinde nefis çorba tarifleri.
PEYNİRLİ PATATESLİ POĞAÇA 
 Merhabalar. Sizde benim gibi poğaçanın her türlüsünü sevenlerden misiniz? Özelliklede çay davetlerimde olmazda olmazlarındandır poğaçalar. Bu gün benim için nefis ve lezzetli poğaçalar arasında her zaman ilk sıralarda yerini koruyan bir tarifim var sizler için. Yumuşacık kıvamı ile beğeni toplamaya da devam ediyor. Hafif acılı olması benim için çok hoş. Tabiki sizler bu acı oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Bunun gibi daha bir çok lezzetlerle tatlandırılmış, görüntüsü ile ilgi toplayan tüm puf puf poğaça tariflerimi de mutlaka görmenizi öneririm.
 İkram ettiğim herkesten tam not almasını başaran nefis poğaça tarifime geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmemeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

Simit poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kolay kıyır poğaça tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Yoğurt poğaçası tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Açma tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.






MALZEMELER: 

-1,5 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 adet yumurta
-1 pk toz maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
-Üzerine yumurta sarısı
-Susam.

İÇ HARCI: 


-2 patates
-Yarım kalıptan az beyaz peynir 
-Bir kase kaşar peyniri rendesi
-Bir tutam maydanoz
-Tuz,
-Karabiber,
-Kırmızı biber
-Yarım fincan sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI: 

Pateslerimizi soyarak iyice yıkıyoruz. Yıkanan patateslerimizi gerekli miktarda suda haşlıyoruz ve püre yapıcı alet kullanarak ya da bir çatal yardımı ile püre haline getiriyoruz. İçerisine beyaz peynirimizi ve kaşar peynirimizi ilave ederek yoğuruyoruz.Son olarak tuz, karabiber, ince ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, sıvı yağ ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
Hamur malzemelerimizi; Un, ılık süt, yumurta, toz maya, sıvı yağ.  Ayrı bir kapta iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurulan hamuru 30 dakika kadar üzerini nemli bir bezle örterek dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Daha önce hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan tatlı kaşığı yardımı ile ortasına koyuyoruz ve hamurumuzu yavaşça kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpiştiriyoruz.
175 derecelik fırında  üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
















Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .