Son yazılar

12/09/2015

KADINBUDU KÖFTE

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ







Geçmişten bu güne  büyük küçük herkesin severek yediği köftenin bir çok türü ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Kaşarlı köfteden Akçaabat köftesine, Tekirdağ köftesinden İnegöl köftesine kadar bir çok türünü severek yedik. Kadınbudu köftede lezzeti ile bu sıralama içerisinde yerini almıştır. Yanında pilav, ayran ve turşu olunca bir başkadır yemek keyfi.

Rumeli yemeği Damat paçası tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Sebze yatağında bedemli hindi tandır tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Gaziantep yöresinde Şiveydiz tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs Köftesi tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

KADINBUDU KÖFTE MALZEMELERİ:

500 gram az yağlı kıyma 
1 yumurta
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı un
Tuz 
Karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı köfte baharı
Bulamak için un ve galeta unu karışımı
Yumurta

KADINBUDU HAZIRLANIŞI:

Pirinçlerimizi öncelikle üzerini geçecek kadar suda 5 dakika haşlıyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz ve bir tavamızda pembeleşene kadar kavuruyoruz. 
Pembeleşen soğanlarımızın içerisine kıymamızın yarısını ilave ediyoruz. Bu karışıma 3 yemek kaşığı haşladığımız pirinçlerin suyundan ekliyoruz ve suyunu çekene kadar iyice kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çeken kıymalı harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
Kalan  çiğ kıymamızın içerisine yumurtamızı kırıyoruz, suyunu süzdüğümüz pirinçelerimizi, 2 yemek kaşığı unu ve baharatlarımızı ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz. Soğuyan tavadaki pişmiş kıymalı karışımımızıda çiğ olan kıymaya ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. 1 saat  buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen köfte harcımızdan 2 adet ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimiz ile şekil veriyoruz.
Kızartma öncesi, önce un ve galeta unu karışımına ardından yumurtaya bulayarak rengi kahverengiye dönene kadar kızgın yağda pişiriyoruz.

Afiyet olsun.








Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .