Son yazılar

12/03/2015

ÇİKOLATA DOLU FISTIKLI PASTA









Öyle uzun uzun fırında pandispanya hazırlamaya son! Yumuşacık bir pandispanya ile hazırlanmış nefis bir pasta. Bu pastanın pandispanyasını tavada hazırladım. Evet tavada hazırlanan pandispanya ile şip şak pastanız hazır. İçerisi bol çikolata kaplı fıstıklarla dolu. Bir dilim daha yememek  için kendimi zor tutuyorum.


Nefis Cehssecake tarifime  BURADAN   ulaşabilirisiniz.
Vişneli pasta tarifime  BURADAN  ulaşabilirsiniz.
Ağlayan pasta tarifime  BURADAN  ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER:


-2 su bardağı un
-1,5 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
-2 adet yumurta
-Yarım fincan ılık su
-2 yemek kaşığı dolusu ahududu reçeli

KREMASI:

-1 kutu süt (1 litre )
-4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-3 yemek kaşığı tepeleme un
-10 yemek kaşığı şeker
-5 damla vanilya aroması
-2 paket çikolata kaplı fıstık
-Üzeri için 1 paket yaprak çikolata
- Antep fıstığı
-2 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI:

Pandispanya malzemelerimizi  bir kapta çırpma teli yardımı ile çırpıyoruz ve önceden yağladığımız büyük boy tavaya döküyoruz. Kısık ateşte tavayı çevire çevire pandispanyamızı pişiriyoruz. Birkaç dakika sonra tavayı salladığımızda kek kendinden içerisinde dönecektir.   

 Bir tencerede krema malzemelerimizi çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Krema soğuyunca ortadan ikiye kestiğimiz pandispanyamızın arasına yarısından çoğunu sürüyoruz ve yayıyoruz. 2 paket çikolata kaplı fıstıklarımızı serpiştiriyoruz.  
 İkinci kat kekimizi üzerine kapatıyoruz ve kalan kremamızı üzerine ve yanlarına yayıyoruz. Yaprak çikolataları önce dıştan başlayarak içe doğru Çiçek şeklini vererek diziyoruz. Ortasına fıstıklar koyarak buzdolabında en az 5 saat dinlendiriyoruz. Son dokunuş olarak kakaomuzu süzgeç ile serpiştiriyoruz ve pastamız servise hazırdır.Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız.

Afiyet olsun. 











Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .