Son yazılar

12/06/2015

TAVUKLU ERİŞTE SALATASI




Doyurucu ve lezzetli bir salataya ne dersiniz? Aslında salata olarak düşünmek neredeyse imkansız. İçerisindeki her lezzet ayrı bir güzellik katıyor.  O kıtırlığı veren kavrulmuş cevizler yok mu? Muhteşem. Misafirlerime sıklıkla yaptığım ve her seferinde de beğeni alarak ilgi toplayan bu lezzetli salatayı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Hem gözlere hem mideye hitap eden lezzet garantili bu salatayı 5 çayı saatlerinizde bir çeşit olarak sizlerede ısrarla öneriyorum.Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı ihmal etmeyiniz. Bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir.




Börülce salatası tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Maş salatası tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Ağlayan pasta tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz. (Ana resimde yer alan pasta )
Kadayıf sarması tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

TAVUKLU ERİŞTE SLATASI MALZEMELERİ:

- 4 adet tavuk but
-1 paket erişte
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 çay bardağı mayonez
-2 su bardağı yoğurt ( suyunu kullanmamaya özen gösterin )
-1 çay bardağı haşlanmış mısır 
-Tuz
-Karbiber
-sıvı yağ
-Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI: 

Eriştelerimizi ve tavuklarımızı önceden haşlıyoruz. Dökdörtgen bir borcama haşlanan ve suyu süsülen eriştelerimizi döküyoruz. Ayrı bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. Karışımı eriştelerimizin üzerine dökerek yavaşca harcımızın eriştelerle karışmasını sağlıyoruz. 
Haşladığımız tavuk butlarını didikleyerek eriştelerimizin üzerine koyuyoruz. Tuz, karabiber ekleyoruz ve bir tavaya yarım çay bardağından az sıvı yağ döküyoruz ve cevizlerimizi hafif kavuruyoruz. Üzerine pul biber ekleyerek birkaç saniye karıştırarak kaynatıyoruz. 
Bu karışımı eriştelerimizin üzerine bir kaşık yardımı ile gezdiriyoruz. En son dokunuş olarak mısır tanelerimizi serpiştiriyoruz.
Şimdi ise üzerimize düşen bu lezzet için soframızda yer açmak.

Afiyet olsun.

































Paylaş:

1 yorum :

  1. Tavuk tavuk :) bizim evde tavuk canavarı var bu tarifi en çok o sevicek :)) ellerine sağlık emel hanım

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .