Son yazılar

12/03/2015

FIRINDA KADAYIF DOLMASI

İlginizi çekebilecek sunumlarla dolu tüm hamur işi tatlı tarifleri
Puf puf lezzetleri ile tüm poğaça tarifleri



Şerbetli tatlılar kültürümüze çok çok eski zamanlardan geçmiş olup hala da varlığını sürdürmektedir. Sofralarımızda yerini almaktadır. Bu enfes lezzet için yazabileceğim çok şey var aslına. Görüntüsüne diyecek yok zaten. Çıtır çıtır kıvamına ise ben daha fazla dayamadım. Misafirlerimdende her zaman tam puan aldığım bu tatlı tarifimi bu gün sizlerle paylaşmak istedim. Malzemelerinizde hazır ise şimdi deneme sırası sizde. Osmanlı Saray Mutfağı esintilerini de taşıyan lezzetlerle dolu tüm şerbetli tatlı tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
Tarife geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Yapacağınız bu işlem ile diğer kişiler içinde referans teşkil etmiş olucaktır. Bunu unutmayınız. Şimdi enfes tarifimize geçme zamanı. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


-300 gram çiğ kadayıf

-1 paket tereyağı
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-Üzerini süslemek için ince çekilmiş fıstık
-14 adet vişne tanesi

ŞERBETİ:


-3 su bardağı su

-2,5 su bardağı şeker
-Yarım dilim limon

HAZIRLANIŞI:


Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Tereyağını bir cezvede eritiyoruz ve derin bir kaba koyduğumuz kadayıflarımızın üzerine yarısından biraz fazlasını gezdirerek döküyoruz. Elimizle kadayıfları tel tel açıyoruz, harmanlıyoruz. 
Bir miktar kadayıfı elimiz boyutunda dikdörtgen bir tabaka olarak  tezgaha koyuyoruz. Dar kısmına iri çektiğimiz cevizlerimizden kaşık yardımı ile seriyoruz ve çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Ayırdığımız tereyağının kalanını kaşık yardımı ile tatlılarımızın üzerine tek tek gezdiriyoruz. 200 derecede üzerleri kızarsana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekmesi İçin 20 dakika kadar dinlendiriyoruz ve son dokunuş olarak fıstıklarımız ile süslüyoruz. Vişne taneleri ile ile de süsledikten sonra sunumumuzu yapabiliriz. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeyi unutmayınız.

NOT: Bu tariften görseldeki gibi 14 adet tatlı çıkmaktadır.
Afiyet olsun.

Youtoobe sayfamıdaki nefis çıtırtıları ile videolu tarifimizi de mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.




















Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .