Cilt kaşıntıları ve nedenleri
Sedef hastalığı nedir
Ciltteki kırmızı pul pul lekeler nedir
SEDEF HASTALIĞI VE NEDENLERİ |
Yaşlılık lekeleri ve bitkisel tedavisi hakkındaki yazıma BURADAN ulaşabilirisiniz.
Şeker gibi diyet Elma Diyeti yazıma BURADAN ulaşabilirisiniz.
Hamilelik sonrası gelen hafıza zayıflığına dikkat! adlı yazıma BURADAN ulaşabilirisiniz.
Merhabalar, bu gün son zamanlarda adını ve belirtilerini sıkça duyduğumuz bir deri hastalığından bahsetmek istiyorum. Önceleri önemsiz gibi görünen kaşıntılar ile baş gösteren bu deri hastalığının adı Sedef.
Hemen hemen hepimizin vücudunda bazı kaşıntılar olabilmektedir. Peki her kaşıntı Sedef hastalığı mı demektir? Elbette ki hayır. Dönem dönem artan kaşıntılar ile başlayıp zamanla artan kaşıntı kanama ve kabarık yaralar şeklinde vücuda yayılma olarak sürmektedir. Bu hastalık, kırmızı parlak, kabarık ve kaşıntılı lekeler olmaları sebebi ile bu adı almaktadır. Özellikle diz, dirsek, boyun kısımlarında görülen bir hastalık olup bazı kişilerde genital bölge ve vücudun diğer yerlerine de yayılmaktadır. Kanayan, kaşınan ve kabuk bağlayan bu yaralar kepeklenme gibi pul pul bir görünüm alır. Çeşitli kremler ile destek alarak iyileşme gösteren bu yaralar bazı dönemlerde kendini yenileyerek tekrar vücutta nüksederler. Bu hastalığın karaciğer ile hiçbir ilgisi olmadığı bilinmektedir. Edindiğim bilgilere göre yediğimiz yiyeceklerle de pek bir ilgisi yoktur. Tamamen psikolojiye bağlanan bu hastalık çoğu zaman egzama ile de karıştırılabilinmektedir. Peki nedir bu deri hastalığının sebepleri? Gelin hep birlikte bu sebepleri okuyalım.
- Sevgi eksikliği
- Diş çürüğü
- Sinir
- Stres
- İdrar yolları iltihabı
- Ani üzüntü ve şok
- Bademcik iltihabı
- Gerginlik
İşte tüm bu sebepler bu cilt hastalığını tetikleyici unsurlar olarak tesbit edilmiştir. Bu hastaların şuna özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Stresli zamanlarda o bölge sürekli kaşınmaya başlar terledikçe de daha çok kaşıma isteği duyarsınız. Bu, yediğimiz yemeklerden kaynaklanmaz fakat yemediğimiz ya da yiyemediğimiz yemeklerin vitamin eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Bu hastalığın tedavisi mümkündür fakat tıpta bu hastalığı tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi henüz bulunamamıştır. Bu sebeplede hastalar sürekli bir arayış içerisine girmektedirler. Kullanılan ilaçlar, merhemler sadece geçici süreli olarak bu yarayı iyileştirebilmektedir.
Hastalarda öncelikle bu kısımda kepek dökücü ilaçlarla tedavi yapılarak ardından yaraya yönelik bir krem ya da ilaç tedavisine gidilmektedir. İleri düzeyde olanlara ise ülkemizde yaklaşık 15 yıldır uygulanan ultraviyole ışın tedavisi ve ağızdan serum tedavisi yöntemi uygulanmaktadır. Bu lekeler ve kaşıntılar tamamen psikolojik olduğundan dolayı çoğu zaman doktorlar tarafından bir psikolog desteği de alınması önerilmektedir ve hastanın psikolojik olarak tedaviye hazır olması sağlanmaktadır.
Evet bu yazımdan ve yapılan araştırmalardan anlaşılacağı gibi basit kaşıntıların ilerlememesi ve vücudumuza yayımlamaları için mutlaka bir uzaman cilt doktordan yardım alarak en kısa zamanda tedavisine başlanılmalıdır.
Sağlık ve huzur dolu günler dileği ile...
SEDEF HASTALIĞI NEDİR |
SEDEF HASTALIĞI VE NEDENLERİ |
SEDEF HASTALIĞI NERELERDE OLUŞUR |
Yorum Gönder
Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.