Son yazılar

12/06/2015

SARAY SARMASI



Lezzetine diyecek yok bir tatlı. Görüntüsü ve hafif oluşu tercih edilen tatlılar arasında yer alma sebeplerinin başında geliyor. Sayfamızın tatlılar kategorisinde en çok ilgi gören tariflerinden biri şimdi sizlerin sofralarına girmeye aday.





MALZEMELER:
1 litre süt
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
3 tepeleme yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya ya da 4 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı tereyeğı
1 paket hazır kakaolu kremşanti
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:
Kremşantimizi ölçüsündeki süt miktarından yarım bardak daha az koyarak iyice çırpıyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Bir tencereye önce sütümüzü koyarak muhallebi hazırlıklarımıza başlıyoruz. Ardından nişasta ve unu da ekleyerek hızlı bir şekilde topaklanmaması için tel çırpma teli ile çırpıyoruz. Yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır. Fırın tepsimizin içerisine hindistancevizimizi heryerine gelecek şekilde serpiştiriyoruz. Üzerine hazırladığımız muhallebili harcı sıcak sıcak döküyoruz ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz.
Soğuyan harcımızın üzerine kremşantimizi düzgün birşekilde yayıyoruz. İri doğradığımız cevizlerimizi serpiştirerek kremşanti erimeye başlamadan tatlımızı elimiz büyüklüğünde eşit uzunlukladaki parçalara kesiyoruz. Parçalarımızı düzgün bir şekilde ucunu ıslattığımız spatula yardımı ile de sarmaya başlıyoruz. Servis öncesi üzerine çikolatalı sos ya da isteğinize göre frambuğazlı sos dökerekte süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.







Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .