Son yazılar

12/05/2015

PEYNİRLİ VOLOVAN



İster tuzlu ister tatlı olarak ta yapabileceğiniz muhteşem bir tat. Görüntüsü ile de ilgi toplayan bu lezzet beğenileri gerçekten hak ediyor.

MALZEMELER:
20 adet milflöy hamuru
Yarım kalıp beyaz peynir
Süslemek için ayıklanmış zettin 
maydanoz
kurutulmuş domates
Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
Milflöy hamurlarımızı geniş bir alana yayıyoruz. Tamamen çözülmelerini beklemeden şekil verme işlemimizi yapmamız gerekiyor. Aksi halde şekil vermek zorlaşacaktır. 
Önce tüm milflöy hamurlarımızı su bardağı ağızı büyüklüğünde bir aparat ile kesiyoruz. 10 tanesini taban olarak kullanmak üzere tepsimize diziyoruz. Diğer kalan 10 adet yuvarlak kesilmiş milflöy hamurunu ortasından bu sefer daha küçük bir şekil ile kesiyoruz. Taban olarak tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve diğer hamurları üzerlerine koyuyoruz. Onların üzerine de yumurta sarısı sürürerek 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Yarım kalıp peynirimizi  kaşık yardımı ile püre haline getiriyoruz. Fırından çıkan volovanlarımızın orta oyuk olan kısımlarının içerisini çatal yardımı ile deliyoruz. İçerisine peynirimizden dolduruyoruz. En son süsleme aşamasına geçeiyoruz. Yıkadığımız maydanoz dalları ve çubuk şeklinde kestiğimiz kuru domatesler ile süsülüyoruz. Ayıklanmış zeytin tanelerini de yerleştirdikten sonra sunumumuzu gerçekleştiriyoruz.
NOT: Ben milflöy hamurlarının ortasından çıkarttığım hamur parçalarını da yumurta sarısı ile birleştirerek iki kat halinde yapıştırdım ve üzerine yumurta sarısı sürdüm susam da serpiştirerek fırına verdim. Değerlendirdiğim bu malzeme değişik atıştırmalıklar haline dönüştü.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .