Son yazılar

12/20/2015

KARAMELLİ PEYNİR TATLISI



Karamelli tatlılara bayılıyorum diyorsanız işte buyurun size enfes bir sütlü tatlı tarifi. Görüntüsü de ilgileri üzerine toplamayı başarıyor. Tarife geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmanız. Bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.


MALZEMELER:

-1 litre süt
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-3 yemek kaşığı dolusu un
-1 çay bardağı şeker
-200 gram labne peyniri

KARAMELİ İÇİN:

-10 yemek kaşığı su
-1 çay bardağı şeker
-Süslemek için Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye muhallebi malzemelerimizi labne peyniri hariç koyarak kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bu aşamada üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırıyoruz. Labne peynirimizi mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz ve soğuyan muhallebili harcımıza ilave ediyoruz. Kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra servis kaselerimizi ıslatıyoruz. Üzerlerine kaseleri tamamen kaplamayacak kadar peynirli tatlımızdan koyuyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Bir tavada karamelimizi hazırlıyoruz ve  buzdolabında da dinlenmiş olan tatlımızın üzerlerine 3 yemek kaşığı gezdiriyoruz. Soğuması için buzdolabınızda üzeri kapalı şekilde dinlendiriyoruz. Servis öncesi Antep fıstığı serpiştirerek sunumumuzu yapıyoruz.
NOT: Bu tatlımızı isterseniz servis öncesi bir tabağa ters çevirerek te sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Free Counter
Free Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .