Son yazılar

12/06/2015

ELMALI PAY

İlginizi çekebilecek nefis bir kek tarifi.
Sayfamızın en çok beğeni alan yöresel ve muhteşem tarifini mutlaka görmelisiniz.


Çay davetlerinin baş tacı olabilecek nefis bir tarif. Elmalı Pay. Lezzet garantili bu tatlı ağızda dağılan hamuru ile çok beğeni alıyor. Almaya da devam devam edecek. Deneyenlerden gelen olumlu yorumlar da bunun göstergesi oluyor. Denemekten asla pişman olmayacağınız, tarif defterinizde mutlak yer alması gereken tatlar listesinde ilk sıralarda yerini alacağına emin olduğum bir tarif. Bu nefis pay tarifine geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmanız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi nefis tarifimize geçme zamanı :). Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 pk margarin ya da (yarım pk tereyağ yarım pk margarin)
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 pk. kabartma tozu.
-Aldığı kadar un. Kulak memesi yumuşaklığında olucak.

İÇ HARCI:

-4 adet elma
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-2 tatlı kaşığı tarçın
-3 yemek kaşığı toz şeker
-Üzeri için de ayrıca pudra şekeri. 

HAZIRLANIŞI: 

Yapıma başlamadan önce margarinimizi oda sıcaklığında yoğurulmaya elverişli hale gelene kadar bekletiyoruz. Tüm hamur malzemelerini derin bir kaba alıyoruz. Yoğuruyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Elmalarımızı rendemizin ince rende kısmı ile rendeliyoruz. 
Bir tencerede rendelenmiş elma ve şekeri 5 dk kadar pişiriyoruz. Ceviz ve tarçın ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dolaptan çıkan hamuru sigara böreği saracak şekilde ince bir hamur açıyoruz, soğuyan harcımızdan koyarak kenarlarını katlayarak aynı sigara böreği gibi sarıyoruz. 175 derecede üzeri hafif kahverengi olana kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tarifler için beğeni ve yorumlarınızı lütfen ihmal etmeyiniz.

Afiyet olsun.


Güncel lezzetlerle dolu tüm tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.




Free Hit Counter
Free Hit Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .