Son yazılar

9/16/2021

HİNDİ ETİ İLE DOYURUCU ŞEHRİYELİ SALATA TARİFİ ŞEHRİYELİ SALATA ÇEŞİTLERİ

Kolay salata tarifleri

Şehriyeli salata tarifleri 

Salata çeşitleri 

Şehriyeli salata tarifi


Güzel, hafif parçalı bulutlu bir sonbahar gününden herkese kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Güneş kendisini bulutların arkasından gösterirken kemiklerimi ısıtıyorum bende. Ama tabiki yanında lezzetli light bir salata yaptım. Çok malzeme ile karmakarışık olsun istemedim. Şehriyenin ve mısırın hindi etinin lezzeti zaten yeterince harikulade benim için. 

Hem lezzetli hem doyurucu. Diyet salata tarifleri içerisinde rahatlıkla yer alacak bir salata. Hadi hep beraber bu nefis salata tarifi için neler kullandık bakalım. 

HİNDİ ETİ İLE ŞEHRİYELİ SALATA MALZEMELERİ:

✔2 su bardağı arpa şehriye 

✔200 gram hindi eti ( önceden haşlayınız ) 

✔1 çay bardağı mısır  ( ben bir gün once evde mısır haşlamıştım onun tanelerini kullandım. Siz konserve mısır da tercih edebilirsiniz) 

✔1 adet havuç

✔3 çay kaşığı kuru nane

✔Tuz

HİNDİ ETİ İLE ŞEHRİYELİ SALATA HAZIRLANIŞI:

✔Hindi etini küplere doğrayarak yumuşayana kadar haşlayalım 

✔Pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim ve yağ iyice ısınınca sehriyeleri ekleyelim  hafif kahve ilana kadar kavuralım. 

✔Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesi ile kapağını kapatarak su kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. 

✔Pısen ve demlenmeye bıraktığımız şehriyeleri ayri bir kaba alalım içerisine kuri nane, tuz, haşlanmış mısır ve didikledigimiz hindi etini ekleyelim. 

✔Havucu ince rende kısmı ile rendeleyerek ekleyelim. Harmanlayalım.

✔Enfes salatamız hazırdır. 

Afiyet olsun. 














 
 

 

 

</

Paylaş:

1 yorum :

  1. Çok lezzetli ve hoş görünümlü tariflerden bir tanesini daha eklemişsiniz hindi etli şehriyeli salata tarifiniz enfes duruyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .