Son yazılar

10/23/2017

SAÇLARINIZ ÇOK MU DÖKÜLÜYOR ? YA DA SÜREKLİ HALSİZ Mİ HİSSEDİYORSUNUZ? TROİT BEZİNİN AZ ÇALIŞMASI VE SONUÇLARI

Tiroit hastalığı nedir
Troit hastalığı hakkında

Narkoz dergisinin 12. sayısında yayınlanan bu yazı benim olduğu kadar eminim  sizlerin de oldukça dikkatini çekecek gibi görünüyor. Özellikle etki alanları ve sonuçları çok fazla. Gelin hep beraber bu troit hastalığı hakkında narkoz deresinde ne gibi açıklamalar yapılmış.

 
Yaşlılık lekeleri ve bitkisel tedavi yöntemleri hakkındaki yazmama BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bu kaşıntılara dikkat! Sedef hastalığı ve tedavisi hakkındaki yazıma BURADAN ulaşabilirsiniz.





   Adem elmasının hemen altında nefes borusu üzerinde bulunan kelebek şeklindeki troit bezi vücuttaki bütün organlar üzerinde etkili olmaktadır. Orkestra şefi gibi bedensel fonksiyonların neredeyse tamamının kontrolünde rol oynayan troit bezinin ham maddesi iyottur. Troit bezi, su, tuz ve besinler yolu ile alınan iyot olmadan çalışamamaktadır. Kalıcı etkiler bırakmaması için troit bezinin büyüyüp büyümediği troit hastaları için mutlaka kontrol ettirilmesi gereken bir husustur. Troit bezi hammaddesi eksikliği , troit bezinin az çalışması ya da tahribata uğraması gibi farklı nedenlerde kandaki troit hormonlarında azalma meydana gelebilmektedir. Troit tembelliğinin en yağın nedeni troit bezine saldırarak tahrip etmesiyle oluşan HAŞİMATO hastalığı dır.Troit bezinin az çalışması da kadınlarda daha çok görülmektedir.

       Evet troit bezi saç tellerinizden tırnak uçlarınıza kadar tüm vücudumuzu etkiliyor. Troit bezinin az çalışması aynı zamanda bedensel fonksiyonlarımızın da yavaşlamasına neden olarak kişide kendini sürekli yorgun ve depresyonda hissi yaratmaktadır. Peki gelin bakalım bu troit bezinin az çalışması başka ne gibi etkiler yapıyor?

* Kilo alma ya da kilo vermede zorlanma

* Seste kabalaşma, kalın, tok bir ses oluşması

* Guatr

* Unutkanlık, odaklanma ve algılama güçlüğü

* Halsizlik

* Ellerde ve yüzde şişkinlik. Kol ve bacaklarda ağrı ve kramplar.

* Saç dökülmesi kirpiklerde ve kaşlarda seyrekleşme.

* Soğuk havaya karşı vücutta hassasiyet.

* Ciltte kuruma ve kaşıntı.

* Adet düzensizliği, tekrarlayan düşüklerin olması.

Tüm bunlar Troit bezinin az çalışması ile gelen sonuçlardır. Unutmamalıyız ki erken teşhis her zaman bir adım önde olmamızı sağlar. Bu yüzden genel sağlık kontrollerimizi aksatmamalı düzenli olarak kontrollerekatılım sağlamalıyız.

Sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.




















































Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .