Son yazılar

12/10/2016

CUPCAKE VE MUFFİN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Muffin ve cupcake arasında ne fark var?
CUPCAKE Mİ MUFFİN Mİ?
Merhabalar evet bu gün farklı bir bilgi ile sizlere merhaba diyeceğim. Farklı dedim ama aslında hemen hemen hepimizin aklında bir merak konusu olmuştur. Özellikle de tarif başına geçince düşünmüyor değiliz hani bu soruyu. Ama ayrı ayrı ikisini de çok seviyoruz, süslüyoruz, şekillendirerek tatlandırıyoruz. Hele de şöyle cicili bicili seslenmeleri yok mu insanı kendisine çekiyor adeta değil mi? Özel günlerde, çoçuklarımızın doğumgünü partilerinde, toplantılarda, beybi showerlarda, mevlüt gibi organizasyonlarda pek bir moda bu Muffin ve cupcakeler. Hatta bunlar için farklı kat kat karton ya da metalden yapılmış ürünlerde mevcut artık. Talebe göre değişiyor herşey. Sunumlar, süslemeler, lezzetler...
Bu gün sizlerle paylaşmak istediğim bilgi Muffin ve cupcake arasındaki rekabet. Bakalım kim kimden daha süslü kim kimi tatlılık oranı ile geçiyor gelin hep beraber görelim.




Cupcakeleri istediğimiz gibi cicili bicili süsleyebiliyoruz ama muffinler sade ve daha bir şekilsiz oluyorlar.
MUFFİN CAKE
Cupcakelerin sadece şekerli türü yapılırken muffinlerin tuzlu olanları da yapılabiliyor. Peynirli , patatesli, sebzeli gibi.
PATATESLİ SEBZELİ MUFFİN
- Süslü püslü cupcakeler şeker bakımından epey zengindir fakat  muffinlerde daha az şeker kullanılmaktadır.

- Yağ bakımından da cupcakeler daha fazla yağ barındırırken muffinler az yağ ile hazırlık aşamasını tamamlamaktadır.
KAKAOLU CUPCAKE
- Yumurtalar çırğıldıktan sonra tüm malzemelerin sıra gözetmeden karıştırılması cupcake'e uyan bir tarif olurken tüm sıvılar ayrı katılar ayrı ayrı çırpılarak daha sonra bir kapta birleştirilmesi muffini tarif etmektedir.

- Süslü püslü dikkat çekici cupcakeler in ana vatanı Amerka ikin sade tatlı tuzlu çeşitleri ile karşımıza çıkabilen Muffinler İngiliz kökenlidir.

- Muffinler koyu kıvamlı ve ağırdır cupcake ler ise hafiftirler. Yumuşacık olurlar.


İşte Muffin ile Cupcake arasındaki bir çok fark bu şekilde açıklanıyor. Bellide sizin bu konuda bir tercihiniz vardır. Şimdi hangisini daha çok tercih ediyorsunuz karar verebildiniz mi? Her zaman süslü şeyleri seven ben sanırım tercihimi cupcakelerden yana kullanacağım. Muffinlerde ise favorim patatesli, peynirli olanları. Peki ya siz?
KREMA DOLGULU KAKAOLU MUFFİN





Resim yazısı ekle















Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .