Son yazılar

9/03/2016

MUTLU BAYRAMLAR KAPIMIZDA... YEPYENİ DUYULMAMIŞ BAYRAM MESAJLARI İLE...

Yeni bayram mesajları
Bayram tebrikleri
Resimli bayram mesajları
Duyulmamış bayram mesajları
Kandil mesajları

Aslında biz büyüklerin ayrı, çocukların ise apayrı telaşıdır "bayram" sözcüğü.  Anneler temizlik hazırlığı, pasta börek, ikramlıkların hazırlığı telaşına düşerken babalar maddi anlamda hazırlıklarını tamamlarlar. Çocuklar ise telaşı bellidir. Yeni cicili bicili bayramlıklar, harçlık düşüncesi...

Ne güzeldir bu günler onlar için. Her bölgede her yörede farklı adetler vardır bu konularda. Kimileri mendil verir, kimileri mendil arasına harçlık sıkıştırır, kimileri ise şeker çikolata ikram ederler harçlığın dışında. Benim çocukluğumda "bonduruk" adında bir şey vardı. Mahallenin çocukları toplanır çevremizde tanıdığımız kişilerin kapısını çalar şeker çikolata toplardık. Bazen düşünüyorumda ne güzel ne saf ne temiz günlerdi o günler. Şimdilerde nerede öyle mahallede gidip kapı çalacaksın ve o kapı sana açılacak...Büyüklerimizin dediği gibi eski bayramlar unutuldu. Herkes bayram denildiğinde tatili düşünür oldu. Aslında bunda birazda hayat şartlarının da rolü olduğunu düşünüyorum. İnsanlar aileleri ile zaman geçirecek fırsat bulamıyor. Hep iş hep iş... Çocuk, anne babayı istiyor yanında. Onlarla oynamak zaman geçirmek istiyor. Biz büyüklerde tüm yıl çalışmanın mükafatı olarak görüp sessiz sakin bir kaç gün geçirmeyi hayal ediyoruz. Yani şartlar ve imkanlar bizi buna sürüklüyor birazda. Babam "bayramda kapı kapatılmaz kızım" derdi. Şimdi çaldığımız kapıda insan bulamaz olduk. Mesajlar, telefonlar sağolun diyoruz. Yan komşumuzu bile mesajla tebrik eder olduk. Ne diyelim hayat bizi bakalım daha nelere sürükleyecek.Bu sebeple o kadar ilgi odağı oldu ki şu mesaj ile mail ile bayram tebrikleri göndermek. Bunu bende yapmıyor değilim hani. :)  İşte bende yüreğimden geçen ( öyle internetten topladığım değil )bir kaç bayram mesajını sizlerle paylaşmak istedim.

Ben öyle uzun uzun şiir gibi yazılan mesajları pek tercih etmiyorum. Mesaj açık ve net olmalı. Siz de aynı kanı içerisinde iseniz aşağıdaki mesajlara bir göz atmanızı öneririm. Yazılar değil ama görseller alıntıdır. Sevgi ve mutluluk dolu günler dilerim.
İŞTE YEPYENİ HİÇ BİR YERDE BULAMAYACAĞINIZ MESAJLARIM:
  • Ruhunuzun güzelliklerinin gününüze yansıyacağı, nice güzel, hayırlı, bereket dolu bayramlar diliyorum. Bayramınız mübarek olsun.
  • Günüler bir sevgiler aynı dualar hep ortak, bu güzel günde bereket , huzur, mutluluk evinizden, sevdiklerinizden eksik olmasın. Hep birlikte daha nice güzel bayramlar geçirmek ümidi ile...
  • Dileklerimizin dualara dönüştüğü, ellerimizin semaya açıldığı bu mübarek günlerde hepimize sağlıklı, mutlu, huzurlu geçirebileceğimiz nice bayramlar diliyorum.
  • Bu güzel günde, yüreğimizde var olan insanlara sevgi, saygı ve en güzel dileklerimizi gönderiyoruz. Birlikte daha nice Bayramlarımızın olması ümidi ile bayramınız mübarek olsun.
  • Bize biz olma duygusunu yaşatan hatırlatan bu mübarek günlerde siz sevdiklerimize sevgi, saygı ve en güzel hayır dileklerimizi gönderiyoruz. Mutlu Bayramlar dileriz.
  • Bizi birbirimize bağlayan, dualarımızla güçlü kılan bu mübarek günlerde sevgi, saygı ve bereketin huzurun sevdiklerinizden eksik olmayacağı nice güzel bayramlar geçirmeniz dile ile...
  • Dualarla ayakta durabildiğimiz mübarek günler hatırına, aynı kapıda aynı duygular ile bir araya geldiğimiz bu günlerde sağlık, mutluluk, huzur ve bereketin sizlerden tüm İnsanlardan uzak olmaması dileği ile...
Bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz nefis tatlı tariflerimide mutlaka görmenizi öneriyorum.
Hatay usulü Şam Tatlısı tarifime  BURADAN ulaşabilirsiniz.
Fincanda Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı tarifime BURADAN   ulaşabilirsiniz.













Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .