Son yazılar

9/23/2016

BUZLUKTA HANGİ ÜRÜNLER MUHAFAZA EDİLEBİLİR?






Merhabalar, soğuk günler biraz da olsa yüzünü göstermeye başladı. E biz çalışkan bayanlarda tabiki kışlık hazırlıkları tamamlamaya başladık bile. Aslında bazen de kışlık hazırlığı olarak görmemek lazım. Misafir geleceği zaman şip şak hazır şeylere de çalışan bayanlar olarak ihtiyacımız oluyor. Ben neler mi bulunduruyorum?

- Mevsiminde topladığım taze mis kokulu domatesleri küp küp doğruyorum
- Bol suda yıkayarak açıkladığım bamya
- Yine ayıkladığım bezelye
- Nohut. Önceden et suyunda lokum gibi haşladığım nohutları saklıyorum. Bu inanın çok işinize yarayacak.
- Közlediğim kırmızı biberleri içlerini temizleyerek saklıyorum
- İşte bu madde benim çok kolaylık sağlayan bir hazırlık, yine mevsiminde dalından topladığım patlıcanları kızartarak ve iç kıymalı harcını da bildiğimiz gibi tavada pişirerek hazırlayarak süslüyorum ve aniden misafir mi geldi? Buzu çözülünce salçalı sosunu hazırlayarak hooooop fırına.
- Keserken bile kütürtü seslerini koruyan doğal taze biberlerin baş kısımlarını keserek içlerini ayıklıyorum ve uzunluklarına, büyüklüklerine göre kalın kalın doğruyorum.
- Yine mevsiminde aldığım bezelyeleri kilitli saklama poşetlerine koyarak kaldırıyorum.
- Bunların dışında haşlayarak kaldırabilinecek nohut, buğday ( kışın özellikle yoğurtlu dövme ( buğday) çorbası nefis oluyor.
- Kabuklarından ayırdığım tüm haldeki sarımsakları da saklamayı ihmal etmem. Bilirsiniz ki dışarıda bekleyen sarımsaklar zamanla yumuşayarak tazeliklerini kaybediyorlar. Bu buzlukta saklama da çok işe yarayan bir kolaylık.
- Közleyerek kabuklarını soyduğum patlıcanlar da doğru saklama poşetlerine yerleşir ve buzluğun yolunu tutar.

Aslında tüm bu yazdıklarım yazımın başında da anlattığım gibi sadece kış için hazırlık niteliğinde değil de son anda sürpriz gelen misafire hazırlıksız yakalanmama hazırlıklarıdır benim için.
Peki sisin buzlukta hangi hazırlıklar var? Bu konuda bilgi alışverişi yaparak bu listeyi zenginleştirebiliriz değil mi?



Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .