Son yazılar

5/20/2016

HAYATA BİRAZ MOLA...


Her son yeni bir başlangıç derler. Bu kelimeler doğru zamanda doğru kararlar alındığınız anda tam da yerini buluyor.
Evet karar almak gerçekten zor. Hele de alınacak karar köklü değişimler getirecekse. Umutmamamız gereken şey kararlar alınıncaya ve uygulamaya başlayıncaya kadar zor oluyor. Gerisi çorap söküğü derler ya aynen öyle kendiliğinden geliyor.
Bu durumda asla göz ardı edilemeyecek bir durumda alınacak bu kararlara karşı bizim elimizde olan imkanlar. Yani kaba bir tabir olucak ama sırtımızı sağlama almadan atılacak adımlar bizi sonunda yanlış yola götürecektir. Bir de vicdani boyutu var elbette. Vicdan rahatlığı çok çok önmeli. Eğer siz elinizden geleni gerçekten tüm benliğiniz ile yaptı iseniz daha fazla sürdürmek sadece sizi yıpratmaktan bir adım daha öteye götürmeyecektir. Bu bahsettiğim konular her konu için geçerlidir aslında. İster iş için ister evlilik, isterseniz arkadaş ve hatta aile ilişkileriniz için de bu değerlendirmeyi yapmak mümkündür. Bunu bencillik olarak düşünmemek gerek  ama unutmayın ki hiç bir şey sizin varlığınızdan iç huzurunuzdan daha önemli değildir ve hiç kimse sizin hayatınızın gidişatını kötü etkileyecek bir müdahalede bulunmamalıdır. Buna asla izin vermememiz gerekiyor. Bir kere hatayı ya da müdahaleyi kabul ederseniz bilinki bunun 2. 3. hatta 4. sü olarak size geri dönecektir. Bize düşen  manevi gücümüzü topladıktan sonra sağlıklı kafa ile sağlıklı kararlar alarak bu kararların arkasında durabilmektir. Amacınıza odaklanın yeter.
Yazımın başında da belirttiğim gibi bazı kararları alabilmek gerçekten çok çok zordur. Bitmek bitirmek, gitmek ve bunu kabullenmek çok zor geliyor. Ama her koşulda o olayla ya da kişi ile ilgili tüm artıları ve eksileri birer kefeye koyarak doğru yolu bulabilmek en güzeli. Sonuçlar yeni bir başlangıcı doğuracak olsa da "evet bu gün ben hayatıma yeni bir yön çizeceğim" diyebilmek ve bunun için her zorluk için mücadele etmektir. Bazen gerçekten sil baştan başlamak gerek. Tüm eksilere tüm zorluklara sorumluluklara ramen. İnanmak başarmanın yarısı derler. İnancınızı yitirmeyin lütfen. Canınızı yakan, gururunuzu onurunuzu kıran her şeyi herkesi büyük bir istekle ardınızda bırakın. Bırakın herkes her olay hak ettiği yerde hak ettiği hayat içerisinde kalsın. Unutmayalım, doğru zaman doğru kararlar ve inanma gücümüz bizim tek ve en güçlü silahımız olacak.
Bu yolda yeni adımlar atan, yeni kararlar alan, benliğinin farkında olan herkese sevgilerimle.

Sanki bu gün son günmüş gibi
Dolu dolu yaşamak istiyorum ben
Her ne çıkarsa yoluma 
Selam verip yürümek istiyorum ben

Sil baştan başlamak gerek bazen
Hayatı sıfırlamak
Sil baştan sevmek gerek bazen
Her şeyi unutmak 

Unutmak, unutmak, unutmak...

ŞEBNEM FERAH

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .