Son yazılar

1/01/2016

YUMURTALI PATATES



Diğer tüm kahvaltı tarifleri
İlginizi çekebilecek tüm tuzlu tarifleri
Nefis poğaça tarifleri










Özellikle haftasonu kahvaltılarımda çok sık yaptığım bir lezzettir. İçerisinde hem yumurta hem de doyurucu özellik taşıyan patatesin bulunması çoçuklarımız için de tavsiye kaynağı oluşturuyor. Değişiklik isteyenler için ideal bir lezzet olup çıkıyor. Bir anne olarak oğlumun da sevdiği lezzetleri yapmak ayrı bir güzellik oluyor benim için. Tüm annelerde olduğu gibi. :)
Evet içinizden " altı üstü yumurtalı patates" dediğinizi duyar gibiyim. Ama inanın lezzetlendirmek işin en önemli kısmı oluyor. Lezzetlerin karışımı sadece yumurta ve sadece patates tadını almanızı önlüyor. Baharatlar ile tatlandırmak işin keyifli ve son bomba yanı. Bunun gibi bir çok farklı sunumlara sahip kahvaltı seçeneklerimi de görmenizi isterim. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifle için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz olucak. Yapacağınız yorum ve beğeniler diğer kişiler için referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Bu kadar anlatımdan sonra şimdi tarifimize geçelim derim. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-2 adet yumurta
-1 adet iri boy patates
-1 tutam maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı pul biber
-Kekik

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle patateslerimizi yıkayarak soyuyoruz. Ardından Patateslerimizi minik küpler halinde doğrayarak az yağlı tavada kızartıyoruz. Pateslerimiz kızardıktan sonra yumurtalarımızı kırarak bir kaşık yardımı ile patatesleri ezmeden karıştırıyoruz. Sıra geldi işin en önemli lezzetlendirmek aşamasına. Baharatlarımızı ekliyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz ve kıydığımız maydanozlar ile süslüyoruz.  Nefis kahvaltılığımız sunum için hazırdır. Tariften önce açıklama yazısı olarak yazdığım yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız. Yapacağınız bu küçük işlem diğer kişiler açısından referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız.

Afiyet olsun.

Diğer lezzetli kahvaltı tarifleri  için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/KAHVALTILIKLAR

Güncel tüm tariflerime ulaşmak için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

Paylaş:

4 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .