Son yazılar

1/06/2016

YAYLA ÇORBASI




Nefis çorba tarifleri
Çocuklar için yapılabilecek çığırsa ve diğer tarifler
Yöresel lezzetlerle dolu çorba tarifleri
İlginizi çekebilecek tüm yemek tarifleri



Biz kadınlar hele de evde çocuk varsa neredeyse her gün evde çorba bulundurmak durumunda  kalıyoruz. O buram buram buram kokan mis kokuları yok mu?  Hastaları bile iyileştiren etkileyici güçleri? Bizi kendisine bağlıyor. Pratik olmaları da ayrı bir güzellik. Açıkcası oğlumun da çok seviyor olması her türlü çorbayı denememi sağlıyor. Bu gün kış günlerinde olmazsa olmazlardan biri olan yayla çorbasını yapmak ve sunmak istedim sizlere. Büyük küçük herkesin sevdiği, besleyici bu çorba tarifini mutlaka denemelisiniz. Evet şimdi "yayla çorbasını bilmeyen mi var "demeyin. Tam ölçüleri ile yapabilmek bazen çok önemli oluyor. Şimdi sıra sizlerde. Bu lezzetli çorbayı en kısa zamanda deneyin. Sizlerde isteğim ise denediğiniz lezzetler için görüş ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu küçük işlem ile denemek isteyen bir çok kişiye referans olmuş olacaksınız. Bunu unutmayın. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-Yarım su bardağı un
-Yarım su bardağı pirinç
-5 su bardağı su
( ben 2,5 su 2,5 su bardağı ise et suyu kullandım.)
-1 yumurta sarısı
-2 su bardağı yoğurt
-Sosu için,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-3 tatlı kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye öncelikle yoğurdumuzu koyuyoruz. Bu aşamada ocağımızın altı kapalı olmalı. Daha sonra un ve yumurta sarımızı ekliyoruz. Topaklanmaması için iyice tel çırpma teli yardımı ile çırpıyoruz.Ocağımızın altını açıyoruz. Yemeğimizin içerisine et suyu ve suyumuzu ekliyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizi de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Pirinçlerin dibe yapışmaması için  kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmenizi öneririm. Pirinçler yumuşayıp çorbamız kıvamını da aldıktan sonra servis kaselerimize koyuyoruz. En son bir cezvede yağımızı kaynatıyoruz ve nanemizi ekliyoruz servis kaselerine koyduğumuz çorbalarımızın üzerine tatlı kaşığı yardımı ile gezdirerek sunumumuzu yapıyoruz. Nefis, dumanı üzerinde çorbamız hazırdır. Yazımın başında da belirttiğim gibi sizlerden isteğim denediğiniz tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yapacağınız beğeni ve yorumların diğer kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız.

Afiyet olsun.


Lezzet dolu tüm çorba tariflerim için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/%C3%87ORBALAR

Güncel tariflerime ulaşmak için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adreste gidiniz.

Paylaş:

2 yorum :

  1. Çocuklarımın en sevdiği çorbadır. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum beğeniniz için. Benim de oğlumun çok sevdiği çorbalardan birisidir.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .