Son yazılar

1/12/2016

SOSLU ISLAK HAMBURGER




Çocuklar için yapabileceğiniz tüm tarifler
Tüm yemek tarifleri
Etli pratik yemek tarifleri















Çocuklarımıza güvenle yedirebileceğimiz  lezzetlerden biridir ev yapımı hamburgerler. Turşusu, marulu, sosu ile bambaşka olduğunu göreceksiniz. Gerçekten nefis bir mönü oldu. Dışarıda satın aldığımız hamburgerleri aratmayacak lezzette. En önemli özelliğide ev yapımı olması. Deneyin siz de çocuklarınız da bu lezzete bayılacak. Bir anne olarak denedim ve sonucu test ettim. Yemek sonrası bana kalan yanağımda kocaman bir öpücük oldu. Sizde bu mutluluğu yaşamak istiyorsanız ev yapımı doğal yemeklerle çocuklarınızı beslemeyi ihmal etmeyin. Şimdi gelelim bu nefis lezzetin tarifine. Sizlerden isteğim denediğiniz tümüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmemeniz. Yapacağınız bu küçük işlemin diğer deneyecek olan kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayın.

     MALZEMELER:

- 1 paket ( 4 adet ) hamburger ekmeği- Yarım kilo yağsız kıyma- 1 tutam maydanoz - 1,5 tatlı kapı tuz- 1 tatlı kaşığı karabiber- 4 adet turşu- 2 su bardağı domates sosu- Yarım soğan- 1 yumurta- 2  dilim ekmek içi- 1yemek kaşığı salça- 3 yaprak marul- Köfteyi kızarmak için - 1 su bardağı sıvı yağ
    HAZIRLANIŞI:

Hamburger ekmeklerimizi düz bir zemine alarak üzerlerine çatal yardımı ile delikler açıyoruz. Kıymamızı, ince kıydığımız maydanozumuzu ,küp küp doğradığımız soğanlarımızı, ekmek içini, ve yumurtamızı bir kaba alarak yoğuruyoruz. Baharatlarımızı da ekliyoruz. Ekmeğimizin büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlaklar oluşturuyoruz. 1 su bardağı sıvı yağ ile köftelerimizi kızartıyoruz. bu arada hamburger ekmeklerimizi bir tavaya koyduğumuz ve kaynattığımız domates sosu ve salçamıza iyice buluyoruz. Bu sos içerisinde çok bekletmeyin ekmekleriniz dağılmasın. Sostan çıkarttıktan sonra köftemizi koyuyoruz. Marul ve turşu ile süslüyoruz ve üst kapak ekmeğimizi kapatıyoruz. Nefis hamburgerlerimiz sunum için hazırdır. 
Afiyet olsun


Tüm güncel tariflerim için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/





Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .