Son yazılar

1/23/2016

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

İçerisinde Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerininde bulunduğu tüm tatlı tarifleri
Farklı tarz ve sunumu ile nefis bir çorba tarifi görmeye ne dersiniz?
İlginizi çekebilecek tüm puf puf poğaça tarifleri









Hafif ve sütlü tatlılar biz bayanların çokça tercih ettiği tarifler ardasındadır. Fala kalorilere karşı birebir bir tatlı. Bu tatlımız diyet yapanlar için de harika bir öneri. Hafif ve lezzetli. Kremasında bulunan şeker oranı çok iyi. Ceviz ve kadayıfın verdiği çıtır çıtır lezzete diyecek yok zaten. Ben denedim ve tüm sevdiklerimede güvenle ikram ediyorum. 5 çaylarında börek, poğaça, kurabiye derlen kalori yüklenen bizler için hafifliği ile gayet ideal bir tatlı. Malzemelerinizde varsa şimdi deneme sırası sizde. Tatlımızın tarifine geçmeden önce sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eklemenizdir. Yapacağınız beğeni ve yorumlar diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Evet şimdi tarifimize geçme zamanı. Sevgi ve lezzet dolu günler.




MALZEMELER: 

-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı dolusu un
-6 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı tereyağı
-350-400 gram çiğ kadayıf ( kalıp ölçünüze göre değişebilir )
-1 çay bardağı dolusu kıyılmış ceviz

HAZIRLANIŞI:

Derin bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. Ocağımızın altını açmadan içerisine un, nişasta , vanilya ekleyerek Topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpma teli yardımı işe çırparak karıştırıyoruz. Kalan malzemelerimiz olan şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağımızın altını kısarak 5 dakika daha pişiriyoruz. Ocağımızın altını kapattıktan sonra tereyağımızı ilave esiyoruz. Kıvam almış olan kremamızı soğuması için dinlendirmeye bırakıyoruz. Bu arada üzerinin kaymaklanmaması için ara ara karıştırıyoruz. Kremamız ılıklaştıktan sonra kadayıflı kısmını hazırlamaya başlıyoruz.
Bunun öncelikle kadayıflarınızı el yardımı ile parçalara ayırarak kopartıyoruz. Geniş bir  tava alıyoruz. Ocağımızın altını açıyoruz ve tavamız kızgınlaşınca parçalara ayırdığımız kadayıflarınızı içerisine atıyoruz. Bu aşamadan sonra ocağımızın altını kısıyoruz. Cevizlerimizi iri iri kıyıyoruz. Bir iki kere karıştırarak rengi çok hafif dönmeye başladıktan sonra cevizlerimizi içerisine karıştırıyoruz. Bu şekilde de biraz karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbımızın tabanına kadayıflı harcımızın yarısını yayıyoruz. Üzerlerini elimiz ile biraz bastırarak sıkıştırıyoruz. Üzerine soğumuş olan kremamızı döküyoruz. En üste kalan cevizli kadayıfımızından 1 avuç kadarını ayırarak tatlımızın üzerine döküyoruz. Kalıbımızın üzerini strech filim ile kapattıktan sonra soğuk bir ortamda en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Tatlımız dinlendikten sonra kalıptan çıkartıyoruz. Tatlımız sunum için hazır aşamaya gelmiştir. Son dokunuş olarak da ayırdığımız cevizli kadayıfımızından sunum tabağımızın yanlarına yayıyoruz. Hafif ve lezzetli tatlımız hazırdır.
Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bırakmayı unutmayınız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız.

Afiyet olsun.






Paylaş:

8 yorum :

  1. Çok severim ben de yaparım sık sık

    YanıtlaSil
  2. Nefis ve de şık olmuş.Elinize sağlık :)sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuzuda için teşekkür ediyorum sevdicann

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Ortadakarışık :)

    YanıtlaSil
  5. Son zamanların en beğenilen tatlılarından...Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Evet hafif oluşu da bunun için ayrı bir tercih sebebi oluyor. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum lezzet dansı.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ediyorum Ece hanım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .