Son yazılar

12/04/2015

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

İlginizi çekebilecek hafif ve lezzetli tüm sütlü tatlı tarifleri



Dolma Türk mutfağımızın leziz yemeklerinden biridir. Hemen hemen her yörede kendine has çeşitleri ile sunulmaktadır. Biber, domates, soğan, tüylü acur, aylan kabağı... gibi. Yunanca da 'dolmadaki', Ermenizce de 'tolma', Farsça da 'dolme' olarak bilinen, lezzetinden sual olunmaz bu yemeğimiz her sofranın baş tacı olma özelliğini günümüzde de korumaktadır.
Diğer lezzet ve sağlık deposu tüm zeytin yağlı yemek tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.


MALZEMELER:

-Yarım kilo dolmalık biber 
-Yarım kilo İri boy dolmalık domates
-3 su bardağı pirinç
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 demet dere otu
-1 demet maydanoz
-1 adet iri boy kuru soğan
-3 diş sarımsak
-Tuz 
-Karabiber
-2,5 yemek kaşığı kuru nane
-2 yemek kaşığı salça
-Kırmızı biber
-2 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi

HAZIRLANIŞI:

Pİrinçlerimizi iyice yıkayarak geniş bir kaba alıyoruz. İçerisine küp küp doğradığımız soğanları, ince doğranmış sarımsakları, salçayı ve 1 çay bardağı sıvı yağı koyarak karıştırIyoruz. Bir cezvede yarım fincan yağı kaynatıyoruz ve içerisine 2,5 yemek kaşığı naneyi ekliyoruz ve bir dakika kadar kaynatıp dolma iç malzemelerimizin içerisine döküyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı biber, 1 kaşık nar ekşisi ekleyerek yoğuruyoruz.
Dolmalık biber ve domateslerimizi oyuyoruz. Biberleri oymak için sap kısımlarının dolma ile birleştiği kısıma baş parmağımız ile döndüre döndüre bastırmamız yeterli olacaktır. Oyduğumuz domateslerin içini kesme tahtasında kıyıyoruz ve iç harcımızın içerisine ilave diyoruz. 
Bir kaşık yardımı ile dolamlarımızı dolduruyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz. Taban kısmını sıvı yağ ile yağladığımız geniş tenceremize dolmalarımızı diziyoruz. Dolmaların üzerlerine tereyeğı sürerek kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Bir kaseye 2,5 su bardağı su kayarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi ile karıştırıyoruz. Dolma tenceremize ilave ediyoruz. Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve 45-50 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .