Son yazılar

12/06/2015

YABAN MERSİNİ VE VİŞNELİ RULOKAT PASTA



İlginizi çekebilecek geçmişten günümüze lezzetlerle dolu tüm tatlı tarifleri.
İçerisinde yöresel lezzetlerinde yer aldığı görülmeye değer nefis börek tarifleri.
Puf puf lezzetlerle dolu tüm poğaça tarifleri.




Pasta başlı başına bir lezzet şöleni olmuştur benim için. Çikolatalı ya da meyveli olması hiç önemli değil. Görüntüsünün bile insanlarda mutluluk hormonu salgıladığını düşünüyorum. Bu sebeplede mutfağımda çok çok çeşitli pastalara yer veriyorum. Sayfamda yer alan lezzetlerle dolu tüm pasta tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
Bu gün sizlere görüntüsü kadar lezzetide muhteşem meyveli bir pasta tarifim var. Bir arkadaşımsın doğumgünü için hazırladığım sürpriz pasta. Gelen beğeni ve yorumlar gayet olumlu oldu. Yaban Mersini Merve'lerinin verdiği lezzet muhteşem. Görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran lezzeti ile de kendisine bir kat daha hayran bırakan enfes bir pasta. Özel günleriniz için birebir bir sunum ve tarif. Bu nefis pastamızın tarifine geçmeden önce sizlerden ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız. Yapacağınız bu beğeni ve yorumlar diğer kişiler için de referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Şimdi enfes pastamızın tarifine geçebiliriz. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-6 fincan un
-5 fincan şeker
-5 yumurta
-2 yemek kaşığı dolusu kakao
-Yarım paket kabartma tozu
-Yarım çay bardağı ılık su
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vaniya
-Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağı süt

KREMASI:

-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-2 yemek kaşığı un
-1 adet yumurta
-7 yemek kaşığı şeker

ÜZERİNE:

-1 paket kremşanti
-süt

SÜSLEMEK İÇİN:
-2 kutu rulo kat ( 20 adet )
-1 yemek tabağı kadar vişne
-1 avuç yaban mersini

HAZIRLANIŞI:

Pandispanya malzemelerimizden öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sıvı malzemelerden başlayarak ( sıvı yağ ve ılık su ) çırpmaya devam ediyoruz. Un, vanilya, kakao ve en son olarak kabartma tozumuzu ekliyor ve son bir kez daha çırparak önceden yağladığımız büyük boy kelepçeli kalıba yayıyoruz. Fırınımızın içerisine küçük bir kase dolusu ısıya dayanıklı su koyuyoruz ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dakika arası pandispanyamız ile birlikte kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. 
Kremşantimizi ve tarifine uygun miktardaki sütümüzü 10 dakika çırparak soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Bir tencerede kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Önce sütümüzü ocağa alıyoruz. İçerisine un, nişasta ve yumurtayı ekleyerek çırpma teli ile çok hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Şekerimizide ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Kremamız yavaş yavaş kaynadıkça kıvam almaya başlayacaktır. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. 2 dakikada bir üzeri kaymaklanmaması için kremamızı karışrıyoruz.
Pişen ve soğuyan pandispanyamızı ortadan ikiye eşit bir şekilde kesiyoruz. Alt tabanımızı 1 su bardağının yarısı ile ıslatıyoruz. Ara kremamızı sürerek sütün diğer yarısını üst pandispanya içinde uygulayarak kremamızın üzerine kapatıyoruz. 
Buzdolabında soğumuş olan kremşatimizide pastamızın üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Buzdolabında 1 gün dinlendiriyoruz. 
Rulo katlarımız yumuşadığı vişnelerimiz ise suyunu bıraktığı için süsleme işlemimizi servis öncesi hazırlıyoruz. Rulo katları eşit boyutta olacak şeklide ortadan ikiye kesiyoruz. Yanlarına düzgün bir şekilde sıralı olarak diklemesine diziyoruz. Vişne çekirdeği çıkartma aparatı ile vişne çekirdeklerini çıkartarak üzerine serpiştiriyoruz. üzerine yaban mersini ilavesi pastamıza son dokunuşumuzu yapıyoruz. 

Afiyet olsun.

Free Counter
Free Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .