Son yazılar

12/20/2015

UMRU DUT ŞERBETİ




Karaciğer, astım, şeker, böbrek ve tansiyon gibi bir çok hastalığa deva olan umru dut şerbeti son bir kaç yıldır sağladığı faydalar ve lezzeti yüzünden epey bir ilgi odağı olmuş durumda.  Buzlukta da saklanabilen çocuklarımız ve biz büyükler için muhteşem bir içecek bu. Sıcak günlerde mevsiminde toplanan dutlar ile mutlaka için içirin derim. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeyi unutmayınız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecekitir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

  • 1 kilo umru dut
  • 3 litre su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 6-7 adet karanfil ya da 2 adet kabuk tarçın


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle büyük bir tencere suyumuzu ve şekerimizi koyarak kaynatıyoruz. Suyumuz kaynamaya başlayınca dutlarımızı ekliyoruz. Karanfillerimizi koyuyoruz..
Dutlarımız iyice tenceremizin dibine çökene kadar kaynatıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dutlaımızın suyunu  bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Süzgeçte kalan dutları ise kaşık ile ezerek sularını çıkartıyoruz. Şerbetimizi soğuması için bozdolabımıza kaldırıyoruz. Soğuyan şerbetimizi buz ilavesi ile servis ediyoruz. Vitamin deposu içeceğimiz hazırdır. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğeniğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız.

Afiyet olsun.

Güncel ve lezzetlerle dolu tüm tariflerime ulaşmak için lütfen yazıyı tıklayınız.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .