Son yazılar

12/04/2015

SALEPLİ FİNCAN TATLISI



Görüntüsü ile insanı kendine hayran bırakan pratik, lezzeti ve hafif tam yaza yakışır bir tatlı. Sütlü tatlıların liste başında yer almaya şimdiden aday.
Diğer lezzetlerle dolu tüm sütlü tatlı tariflerimi de mutlak incelemenizi öneririm.
Şimdi enfes lezzetlerle dolu tüm tatlı tarifimizi paylaşmaya geldi. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


-1 litre süt

-2,5 büyük boy Türk kahvesi fincanı şeker
-2 büyük boy Türk kahvesi fincanı un
-1 paket vanilya
-1 paket kişilik paket toz salep
-1 yemek kaşığı tereyeğı
-Bulamak için 1 paket hindistan cevizi
-Süslemek için fındık tosu 
-Vişne

HAZIRLANIŞI:


Tencereye önce sütümüzü ardından sırası ile un, vanilya ve şekeri ekleyerek hızlı bir şekilde çırpma teli yardımı ile çırpıyoruz. Toz salebi ve tereyağınıda ilave ederek kıvam alıncaya kadar çırparak karıştırıyoruz.

Bu tarifimiz için hem ölçü olarak hem de şekil verme anlamında standart Türk kahvesi fincanlarından biraz büyük boy olanlarını kullanıyoruz. Bu fincanlarımızı, kullanım öncesi tatlımızın içerisinden kolay çıkabilmesi için ıslatıyoruz. Kıvam almış olan tatlımızdan kepçe yardımı ile fincanın kenarlarına dökmeden içerisine koyuyoruz.
Önce oda sıcaklığında sonra üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı fincandan çıkartma işlemi biraz hassas oluyor. Fincanı sol elimiz ile tutarak ağız kısmı aşağı bakacak şekilde eyiyoruz. Sal el baş parmağımız ile yavaş yavaş kenarlarını aça aça aşağı doğru çekiyoruz. Sıkılmadan bu işlemi devam ettirirsek kolayca çıkacaktır. Düzgün bir şekilde çıkarttığımız tatlımızı önce yanlarını döndürerek ve daha sonra üst kısmını hindistan cevizine buluyoruz. Üzerine toz fındık koyarak servis öncesi vişnemiz ile süsleme işlemizi de tamalamış oluyoruz. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeyi unutmayınız.

Afiyet olsun.

Paylaş:

2 yorum :

  1. Bayıldım Fincan tatlınızın görüntüsüne... mutlaka denemek isterim Emel Hanımcım ...ellerinize sağlık..sevgiler... (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Selma hanım, beğeni ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Evet hafif ve pratik tatlılarım arasında çok çok beğenilen bir tatlıdır kendisi. Mutlak siz de denemelisiniz derim.

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .