Son yazılar

12/18/2015

PUF PUF GÜL POĞAÇA





Nefis lezzetli ve farklı sunumu ile harika bir poğaça tarifim var sizlere. Yumuşacık lezzeti herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Bunun gibi lezzetlerle dolu tüm poğaça tariflerimi de mutlaka görmenizi öneririm.
Deneyeceğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmeyiniz. yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi enfes lezzetlerle dolu tarifimize geçmeye geldi. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-1,5 su bardağı ılık süt

-Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
-1 adet yumurta ( akı hamuruna sarısı ise üzerine konulacak)
-1 tatlı kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un ( yumuşak, ele yapışmayan yoğurmaya elverişli olucak )
-1 peket toz maya

İÇ HARCI:


-Yarım yağlı beyaz peynir ya da patates püresi


HAZIRLANIŞI:


Tüm hamur malzemelerimizi derin bir kapta elimize yapışmayana ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamurumuzu 45 dakika üzerini strech filim ile kapatarak oda sıcaklığında mayalandırıyoruz.

Bir kasede peynirimizi çatal yardımı ile eziyoruz.
Maylanan ve iyice kabarmış olan hamurumuzdan 2 ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp tezgahta elimiz boyutunda açıyoruz. Açtığımız hamur parmağımızın yarısı kalınlığında olmalı. Hamurumuzun enine olan kısmına iç harcımızı seriyoruz ve yanlarını kapatarak siğara böreği sarar gibi sarıyoruz. Daha sonra elimizi merdane gibi kullanarak çok bastırmadan hamurumuzu enine genişletiyoruz. Hamurumuzu kendi etrafında sararak gül şeklini veriyoruz. Önceden yağladığımız yuvarlak borcamımıza hafif aralıklarla görseldeki gibi diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan dumanı üzerinde poğaçalarımız sunuma hazırdır. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmeyiniz.

Afiyet olsun.


































Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .