Son yazılar

12/03/2015

KAKAOLU FİNCAN KEK


-2 adet yumurta
-2 su bardağı dolusu un
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-1,5 çay bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 yemek kaşığı dolusu kakao

ISPANAKLI KEKİ İÇİN:

-2 dal orta boy ıspanak
-1 tatlı kaşığı dolusu un

HAZIRLANIŞI:

Kakao hariç tüm malzemelerimizi çırpma teli yardımı ile iyice çırpıyoruz. Çok sulu olmayan biraz koyu bir kek harcı elde etmiş olmamız gerekiyor. ( bardak boyutları farklı olabildi için buna göre süt ya da un ilave edebilirsiniz. ) Bu harçtan 2 kahve fincanı ayırıyoruz. En son kakaoyu da ekliyoruz. Karıştırıyoruz.

Nescafe fincanlarımızı önce margarin ardından da her fincana 2,3 damla gelecek kadar sıvı yağ ile heryerini yağlıyoruz. Yarının biraz üzerinde olacak kadar harcımızdan döküyoruz. Harcımızı paylaştırdığımız fincanlarımızı içerisi fincanların yarısına gelecek kadar su dolu olan büyük boy tavamıza diziyoruz.
Ben bu ölçüler ile 6 adet nescafe fincanı ve 4 adet te kahve fincanı ile kek çıkarttım.
4 adet kahve fincanının 2 sini üzerlerini süslemek için ıspanaklı olarak yaptım.
Bunun için ise, ıspanağı iyice yıkıyoruz ve rondoya koyuyoruz içerisine ayırdığımız 2 fincan kek harcımızı koyuyoruz. Unu da ekleyerek rondoda iyice çekiyoruz. Bu harcımızı da fincanlara paylaştırıyoruz. Su dolu tavamıza koyuyoruz. Kısık ateşte 40-45 dakika arası kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra fincanlarımızdan rahatlıkla çıkacaktır. En az 1 saat dinlendikten sonra,
Ispanaklı olan keklerimizi rondoda iyice çekiyoruz ve kakaolu keklerimizin üzerini süslüyoruz. Gerekirse Yapıştırmak için biraz bal kullanabilirsiniz. Bir kaç dilim çilek ve şekerlemeler ile de süsledikten sonra sunumumuzu gerçekleştiriyoruz.

Afiyet olsun.






Free Hit Counter
Free Hit Counter



Paylaş:

2 yorum :

  1. Farklı görünüyor. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Sunum harika. NADİDE.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .