Son yazılar

12/02/2015

LEOPAR DESENLİ KURABİYE

İlginizi çekebilecek tüm tuzlu tarifler

Tüm hamur işi tatlı tarifleri





 Hem gözlere hem mideye hitab eden lezzetli bir kurabiyeye ne dersiniz? Bu kurabiyeler son dönemin en çok beğeni alan ve ziyaret edilen kurabiyeleri arasında yer alıyor. Farklı tarzı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ağızda dağılan kıvamı ise harika. Her denediğimde misafirlerim tarafından tam not almayı başardı. Sayfamızın diğer tüm lezzet dolu kurabiyelerini de mutlaka incelemenizi isterim. Hepsi birbirinden lezzetli hepsi farklı sunumlara sahip. Tüm lezzet dolu sunumlara ait kurabiyeleri görmek için lütfen tıklayınız. 

Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmemeniz. Yapacağınız bu küçük işlem diğer kişiler için de referans olacaktır. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.


MALZEMELER:

-150 gram tereyağ gurme
-1 adet yumurta
-1 fincan sıvı yağ
-5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
-Aldığı kadar un ( yumuşak yoğurulabilecek kıvamda olucak )
-1 paket kabartma tozu
-5 damla limon aroması
-5 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI:

Kakao hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerimzi  bir kapta yoğuruyoruz. Unumuzu ise yoğurdukça yavaş yavaş ilave ediyoruz. Harcımızdan bir avuca yakın kısmını ayırıyoruz ve  3 yemek kaşığı kakao ile yoğuruyoruz. Az önce ayırdığımız hamurdan daha az bir parça daha alarak bu parçalıda 2 yemek kaşığı kakao ile yoğuruyoruz. Koyu renk olan hamurumuzu tezgaha elimiz yardımı ile açıyoruz. Diğer 2 kaşık kakao ile yoğurduğumuz  hamuru uzun bir rulo yaparak açtığımız hamurun içerisine koyarak koyu renk hamuru sarıyoruz. Bıçak yardımı ile bu rulo hamurdan birer santim aralıklarlarla parçalar kesiyoruz. Sonuçta kestiğimiz bu hamurlar içerisinde az kakaolu olan üzerinde ize koyu kakaolu olan leopar deseni şeklinde olucak.
Bir kenarda ayırdığımız sade hamurumuzda tezgaha alarak elimizle ve biraz da merdane yardımı ile çok  ince olmayan bir hamur açıyoruz. Kestiğimiz rulo hamurları az az aralıklarla üzerine diziyoruz ve merdane yardımı ile diğer hamur ile birleştiriyoruz. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dakika tası pişiriyoruz. Oda sıcaklığında biraz dinlendikten sonra kurabiyelerimiz sunum için hazırdır.
Afiyet olsun.

Paylaş:

4 yorum :

  1. Ellerine saglik canim, yeni bloguna ilk yorum benden :) Hayirli olsun

    YanıtlaSil
  2. Emel hanımın öğretmenler gününde zümre öğretmenlerimize hadiyesiydi bu nefis kurabiyeler. Kesinlikle deneyin harikalar. Teşekkürler Emel hanım. ELİF.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .