Son yazılar

12/20/2015

FESLEĞEN VE MANTAR SOSLU LEVREK BUĞULAMA




Balığın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Doktorların da sıklıkla tavsiye ettiği bu lezzetleri farklı sunumlar ve lezzetlerle tüketmeliyiz. Ben bu gün  tadına doyulmaz bir lezzet olan Levrek balığını değişik soslar ile süsleyerek sunumunu gerçekleştirdim. Bu farklı sunumu sizlerinde beğeneceğine eminim.

MALZEMELER:
4 adet levrek fleto
8-10 adet mantar
1 adet domates
Yarım dilim limon
Yarım soğan
4-5 yaprak fesleğen
8-10 adet antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:
Borcama öncelikle 2 adet levrek fletomuzu koyuyoruz. Ayrı bir kapta boyuna ince ince doğradığımız mantarlarımızı, halka halka doğradığımız soğanlarımızı, fesleğen yapraklarımızı, enine dilimlere ayırdığımız 3 dilim limonumuzu ve küp küp doğradığımız domateslerimizi koyuyoruz. Üzerine 5 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı ve biraz limon suyu ekleyerek harmanlıyoruz. Bu karışımı levrek fletolarımızın üzerine ve kenarlarına  kaşık yardımı ile düzenli bir şekilde koyuyoruz. 180 derecede 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişiryoruz. Fırından çıkartmadan 15 dakika önce Antep fıstıklarımızı serpiştiriyoruz. Enfes kokular yayan balığımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Paylaş:

1 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .