Son yazılar

12/04/2015

BARBUNYA PİLAKİ



Enfes zeytinyağlı baklagil yemeklerimizden biridir Pilaki. Sevilen yemeğin barbunya, fasulye, balık gibi bir çok ta çeşitle sunumu vardır. Meze çeşidi olarak ta sunulan ve tercih edilen pilaki geçmişten günümüze gelen besin değeri yüksek yemeklerimiz arasında yer almaktadır.

MALZEMELER:
Yarım kilo barbunya
1 orta boy patates 
1 adet havuç
1 adet soğan
3 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kesme şeker

HAZIRLANIŞI:
Bir gece önceden barbunyaları suda bekleterek şişmelerini sağlıyoruz. Ertesi gün dinlenerek şişmiş olan barbunyalarımızı bir tencerede ya da düdüklüde haşlıyoruz. Düdüklüde kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika yeterli olucaktır.
geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküyoruz ve küp küp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Ardından minik doğradığımız havuç ve patataeslerimizi de atarak karıştırıyoruz. Salçamızı ekliyoruz ve üzerini hafif geçecek kadar su ekliyoruz, karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz ve barbunyalarımızı içerisine ilave ediyoruz. Son olarak şekeri ve baharatları da ilave derek 5 dakika daha böyle pişiriyoruz. Dilerseniz yemeğinizi kıyılmış bir kaç dal maydanoz ilede süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .