Son yazılar

12/04/2015

MARGARİNSİZ MOZAİK PASTA



Hem çok sevilenler arasında hem de pratik. Denemeye değer bir lezzet  margarinsiz tarifi ile sizlerle.

MALZEMELER:
2,5 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı kuru kayısı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket çikolatalı sos
Süslemek için ayrıca 1 su baradağı fındık

HAZIRLANIŞI:
Kabımıza bisküvilerimizi kırıyoruz. Pudra şekerini koyuyoruz. Çikolatalı sosumuzu ölçüsüne göre hazırlayarak 1 çay bardağı sos ayırıyoruz. Bisküvilermizin içerisine karıştırıyoruz. Minik küpler halinde doğradığımız kuru kayısılılarımızı, iri doğradığımız ceviz ve fındıklarımızı ilave ederek kaşık yardımı ile bisküvileri çok ezmeden harmanlıyoruz. 
Servis tabağına ya da şeklini alabilecek bir kalıba önce aliminyum folyo seriyoruz. Daha sonra pastamızı saracağımız için folyoyu geniş kullanıyoruz. Pasta harcımızı şekil vermek için folyonun içerisine döküyoruz. Üçgen şeklini verdiğimiz mozaik pasta harcımızının üzerine kaşık yardımı ile ayırdığımız sosumuzu gezdiriyoruz ve folyo ile sarıyoruz. Buzluğa koyarak donmasını sağlıyoruz. 15 dakika sonra 1 su bardağı fındığımızı doğruyoruz ve pastamızın üzerine elimiz ile yerleştiriyoruz. Tekrar buzluğa koyarak bir gün dinlendiriyoruz.
Servis öncesi 5 dakika oda sıcaklığında kolay kesilebilmesi için bekletiyoruz.

Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .