Son yazılar

12/24/2015

BAL KABAĞI SOSLU MUHALLEBİ

Nefis sütlü tatlı tarifleri
Bal kabaklı tatlı tarifleri
Pratik sütlü tatlı tarifleri

Merhabalar. Bu gün nefis bir tatlı ile kendimi ödüllendirmek istedim.  Hafif ve pratik bir tatlı oldu. Sizde deneyerek bu nefis lezzeti sevdiklerinizle buluşturabilirsiniz. 



                                                  BAL KABAĞI SOSLU MUHAŞLAEBİ 

Nefis lezzetlerle dolu tüm tatlı tariflerime  BURADAN  ulaşabilirisiniz.
Karamelli tatlı  tariflerime BURADAN  ulaşabilirsiniz. 
    Kadayıflı sütlü tatlı tarifime BURADAN  ulaşabilirsiniz.

Sütlü tatlılar hafif oluşu sebebi ile hemen hemen hepimizin sıklıkla yaptığı tatlılar arasında yerini alır. Sayfamdaki diğer nefis sütlü tatlı tariflerimi ve görsellerini de mutlaka incelemenizi isterim. Hem Türk hem yabancı kültürlere ait bir çok tatlı tarifi paylaştım sizlerle. Fırın sütlaç, krem karamel, vişneli crumble, Atayef tatlısı gibi. Hepsi birbirinden lezzetli ve pratik. 
Lezzetlerle dolu sütlü tatlılarımı incelemek için lütfen tıklayınız. Sütlü tatlılar günümüze çoook çok eski Osmanlı Saray mutfağı zamanlarından gelmektedir. 
Özel davet günlerinde, şenliklerde, bayram günlerinde, kutlamalarda sık sık yapılırmış sütlü tatlılar. Özenle hazırlanış, bir çok mutfak aşçısı tarafından da test edilirmiş. Bu kültürleri devralan bizler de şimdileri bu muazzam tatlılarla sofralarınızı şenlendiriyoruz. Hani derler ya " tatlı yiyelim tatlı konuşalım ". Bizimde  şu aralar kardeşimden dolayı hayırlı işlerimiz var. Bunun için bol bol tatlı ikram etme günleri yakındır benim için. :) Neyse lafı fazla uzatmadan bu nefis ve hafif tatsızın tarifine geçmek istiyorum. Unutmadan bu tatlımızı diyebet hastaları muhallebisine hiç şeker koymadan da deneyebilirler. Sözümü bitirmeden önce sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeniz. Yapacağınız bu küçük işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler. Şimdi  Emelce Lezzetli Anlar.com başlıyor.

BL KABAĞI SOSLU MUHALLEBİ MALZEMELERİ:
  • 1 lİtre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

KABAK SOSU İÇİN:
  • 4 dilim küp küp doğranmış tatlı kabak
  • 4 yemek kaşığı dolusu şeker

BAL  KBĞI SOSLU MUHALLEBİ HAZIRLANIŞI:
Aslında çok kolay olarak bilinen muhallebinin bir püf noktası bulunmaktadır. Eğer bu püf noktayı kaçırırsak topak topak bir muhallebi ile karşılakşamaız olası ihtimaller dahilindedir. Püf noktamız ise, nişastayı koyduktan sonra seri olmak.
Bir tencereye sütümüzü koyuyoruz. Nişastamızı ve yumurtamızı ilave ediyoruz. Püf noktamızda da anlattığım gibi bu aşamadan sonra hızlı bir şekilde çırpma teli ile muhallebimizi çırpıyoruz. Gül suyu ve şekeri de ilave ederek kaselerimize dağıtıyoruz. 

Bir tencerede doğranmış tatlı kabaklarımızı ve şekerimizi iyice pişiriyoruz. Çıkan suyunu süzüyoruz. Kabaklarımız ılıklaşınca rondoda ile iyice püre galine getiriyoruz. Muhallebilerimiz soğuduktan sonra üzerlerine iki yemek kaşığı kadar koyarak yayıyoruz. Buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirdikten sonra üzerlerini fıstık ile süslüyoruz bu aşamadan sonra tatlımız sunum için hazırdır.
Afiyet olsun.

Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .