Son yazılar

7/25/2021

3 MALZEME İLE KOLAY MUZLU DONDURMA TARİFİ - BLENDER YOK! SAATLERCE BEKLEMEK YOK!

Kolay domdurma tarifleri

Muzlu dondurma tarifi

Nefis tatlı tarifleri 

Evde kolay dondurma nasıl yapılır 

Hepimiz bu iki yıl boyunca sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlama yılı oldu sanki. Ben ilk aşımı oldum ve 2 gün geçmeden tüm vücudumda kızartmalar oldu. Kaşıntı ve yanma ile devam etti. Alerjik hassas bir bünyeye sahibim bende ama bu durum hem psikolojik hem de görsel anlamda beni çok rahatsız etti. Gitmediğim doktor kalmadı. Nedenini, bu lekelerin kızarıklıkların adını kimse bilemedi. Geçen gün 2. aşıyı korkarak oldum bu yüzden ama şimdilik iyiyim çok şükür. Doktorların hep söylediği şu oldu ki, stresten uzak dur, hiç birşey üzülme ( bu mümkün mü acaba ) bir de hazır paketli gıdalardan uzak dur oldu. Hazır gıdaları pek sevmem ama yinede bazen kaçamak olmuyor değildi. Hele de dondurma konusunda! Bu yaşadıklarımdan da yola çıkarak arada aldığımız hazır dondurma artık evime girmiyor. Kolları sıvıyorum  her çeşidini evde kendim yapıyorum. 

Bu yaz da her yıl olduğu gibi bir çok dondurma tarifi yaptık hep birlikte.( Üstte yazdığım sebeplerden kaçamakları da bıraktık ) Hepsi de farklı malzemelerle yapılan hepsi de çok beğenilen tarifler oldu her zaman. Çilekli dondurma , karamelli dondurma , sade maraş dondurması, çikolatalı dondurma . Bu tariflerim için  de link bırakıyorum isimlerinin üzerine. Mutlka inceleyin derim. Blenderim bozuldugunda bir kaç blendersız dondurma tarifi araştırdım denedim ve perfect sonuçları sizinle paylaştım. Itiraf edeyim ki karamelli dondurma , karadutlu dondurma ve sade maraş dondurması ki, içerisine her denemede farklı ürün de koydum çok çok sevildi beğenildi. Mesela bazen bütün Antep fıstığı ekledim, iri bademler ekledim. Lezzetlendirmek çeşitlendirmek aslında birazda bizlere kalmış. Bu gün yine oğlumum çok sevdigi bir dondurma yapıyorum. Daha önce yaptım bu dondurmayı fakat çekim için uygun olmadığım için hızlıca çekimsiz yapmıştım. Şimdi çekimi tamamladım youtube kanalımda da detayları ile sizlerle paylaşıyor olacağım. Şimdi gelelim bu enfes kolay dondurma tarifime. 

KOLAY MUZLU DONDURMA MALZEMERİ:

🍦 2 adet ithal muz ( bunu özellikle belirtiyorum ki yerli muz daha ufak oluyor yerlimuz kullanacaksanız 3 adet kullanın) 

🍦3 yemek kaşığı bal

🍦1 kutu krema 

KOLAY MUZLU DONDURMA HAZIRLANIŞI:

🍦Muzları soyarak dilimlere doğuruyoruz ve kapalı bir kapta buzlukta 2 saat dinlendiriyoruz.

🍦Ardından muzları, krema ve balı doğracıya alıyoruz ve iyice çekiyoruz. ( el blenderı kullanmayınız)

🍦Harcı bir kaba alıyoruz ve minimum 2 saat dinlendiriyoruz. 

🍦İyice donan dondurmamız artık hazır. 

Afiyet olsun. 

Sizlerden ricam denediğiniz ve beğendiğiniz tarifler için yorum görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız. Paylaş butonunu kullanarak tariflerimin bir çok kişiye ulaşmasını sağlayabilisiniz. Sağlıklı günler dilerim. 

















 
 

 

 

</

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .