Son yazılar

12/13/2015

İNCİR REÇELİ






Adını Ege Bölgesindeki antik bir yerleşim alanından alan incir Anadolu ve Ege bölgelerimizde binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Çok değerli olan bu meyve çeşitli inançlarda da bolluğun bereketin sembolü haline gelmiştir.

MALZEMELER:
1 kilo ham olmamış erkek incir.
1 kilo şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
2 adert limon tuzu tanesi
10 adet karanfil
Bol buz

HAZIRLANIŞI:
Önce incirlerimizi bol su ile yıkıyoruz ve sap ile alt kısımlarını içerisine şerbeti daha iyi çekebilmesi için bıçak yardımı ile çok az kesiyoruz. Yıkanan incirleri bol suda kaynatıyoruz. İncirlerin buruşmaya başlaması ve dibe çökmeleri yeterli kaynama miktarının göstergesidir. Sonra incirlerimizi buzlu suyun içerisine koyuyoruz. İncirleri tek tek hafif bir şekilde içerisindeki acı suyunu çıkartmak için sıkıyoruz. Bu işlemi 3-4 kere takrarlamamız gerekmektedir. İncirler sıkma sonrası eski halini alarak şişeceklerdir.
Büyük bir tencerede şerbetimizi hazırlıyoruz. Karanfilleri içerisine ekliyoruz. Şerbet iyice kıvam alarak yoğunlaşmaya başlayınca incirlerimizi içerisine koyuyoruz. Tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştıruyoruz. Üzeri köpük köpük olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce limon tuzunu atıyoruz. Hafif karıştırıyoruz. İsterseniz sıcakken temiz bir kavanoza koyarak ters çevirebilirsiniz. İsterseniz soğuk olarak ta saklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.








Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .