Son yazılar

8/10/2016

KIŞLIK DOMATES SOSU

Kışlık domates sosu tarifleri
Makarna sosu tarifleri

Yazın, mevsiminde dalından taze taze toplanmış domatesler ile hazırladığımız sosların kışın biz yemek yapmaya gönül vermiş insanların ne kadar işe yaradığını yemeklerimize nasıl da lezzet kattığını bilmeyen yoktur. Bağ evimizden topladığım mis gibi doğallık kokan domatesler ile hazırlamış olduğum sos tarifim şimdi sayfamızda. Sizdi de bu pratik lezzeti hazırlamaya davet ediyorum.

MALZEMELER:

5 kilo domates
1,5 kilo acı tatlı karışık biber ( acı biberi isteğinize göre koyabilirisiniz.)
3 adet soğan
9 -10 diş sarımsak
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Domateslerimizi iyice yıkayarak rondoda püre olmayacak kadar çekiyoruz. Biberlerimizi de aynı şeklide rondoda iri taneli olacak kadar çekiyoruz. Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz ve sarımsaklarımızı da ince ince kıyıyoruz. Ben bir kaç tane sarımsağı da ikiye bölerek attım içerisine.
Derin bir tencereye tüm bu malzemeleri koyarak 10-15 dakika kaynatıyoruz. Bu arada ayrı bir tencere ya da kavanozlarınızın içerisine sığabileceği büyük bir tavada bol su kaynatıyoruz. Kavanozlarımızın kapaklarını ve şişeleri kaynayan sunyun içerisine koyuyoruz. Kavanozlama işlemi sırasında hem sos hemde kavanozlar sıcak olmalıdır.
Kaynayan sosumuzu sıcak kavanozlarımıza paylaştırıyoruz. Kapağını iyice kapattıktan sonra ters çevirerek ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .