Son yazılar

8/13/2016

HAYAT VE BİTMEYEN SINAVLARI...




 Bugün biraz düşündürücü biraz hüzünlü bir yazı paylaşmak istiyorum sizlerle. Evet ben hayatın hepimizi birer birer fakat ayrı ayrı konularda sınadığını düşünüyorum. Kimimizi eşi, kimimizi işi, kimimizi ailesi, kimimizi  maddi kimimizi de sağlık ile bir bir sınıyor. Tüm bunlar içerisinde de en zor olanı ise güçlü olmayı başarabilmek sanırım. 
İş dönüşü her gün eve doğru yürürken karşıdan gelen insanları inceliyor az da olsa şahit olduğum konuşmalarını yorumlamaya çalışıyorum. Herkesin yüzünde bir hüzün herkesin kelimelerinde bir kırgınlık bir kızmışlık oluyor. Çok mu hassas insanlar olduk yoksa kimsede sabır anlayış kalmadı da acısını başka yerlerden mi çıkartıyoruz anlayamadım. Ama sonuç yazımın başında da yazdığım gibi hep aynı hep mutsuz umutsuz insanlar...
Sohbet ettiğim kişilerdende çoğunlukla aynı kelimeleri duyar oldum. Sınanmayan yok sanırım şu hayatta. Ben de dahil. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsuz?  Hayat sizi hangi konu ile sınadı ya da sınamaya devam ediyor? Eş, iş, çocuk, aile, para, aşk...??? Evet bunları düşünmek yoruyor insanı kabul ediyorum. Ama hayat bir oyunsa sanırım oyunun kurallarından biri de bu kurallara göğüs gerebilmek, bu sınavları atlatabilmek sanırım. Güçlü ol, sabret demek bazen çok kolay geliyor karşıdan söyleyene. Ama gerçekten tek ihtiyacımız olan biraz zaman biraz sabır ve bol bol dua. Düşünün geçmişte yaşadığımız hangi acı canımızı o anki kadar acıyabiliyor? Tamamen unutulmuyor ama  hangimizin gözünde o taze gözyaşları var? Şimdi bu yazıyı okuyan herkes eminim geçmişte yaşadığı bir acıyı bir kötü hatırayı hatırlayıp "Allah daha kötüsünü göstermesin" diyordur içinden. Benden de herkeze kocamaaaan ve içten bir Amin gelsin o zaman. 
Hayatın küçük geçici sınavlarını, engebelerini de lütfen içimize dert edip büyütmeyelim. Yaşadığımız sürece iyi gün olduğu kadar kötü günler de var olacak. Biz ne kadar güçlü karşılama yaparsak acılar canımızı o kadar az acıtacaktır.

Hayat bir sınavsa hiç uğraşma, adını yaz ve  çık.
Belki sınıfta kalırsın; ama adının ardında bembayaz bir sayfa bırakırsın.
                                                                                                Aziz Nesin

Şimdi derin bir nefes akarak yarın doğacak güneşin İyiliklerini de kötülüklerini de  gülümseyerek karşılama zamanı. Hadi kimler burada benimle aynı düşüncede görebilir miyim?


Sağlık sevgi ve huzur dolu günler dileği ile..






Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .