Son yazılar

3/05/2016

KİTABIM, KAHVEM VE SADECE BEN...


KİTABİM,KAHVEM VE SADECE BEN

Kitapları sever misiniz? Cevabınız eğer evet ise lütfen sonuna kadar bu yazımı okumanızı isterim. Evet benim dünyamda olmazsa olmazlar ardasındadır kitaplar. Okuduğum sayısız kitap arşivim var evimde, hiç birini kıyıpta veremiyorum. Hepsinin ayrı bir yeri ayrı bir anısı vardır bende. Ya aldığım yer aklımdadır ya alan kişi ya da okuduğumda bana hissettirdikleri. Anlayacağınız benim için bir tutkudur kitaplar. İnanır mısınız hepsini ayrı seviyorum ayrı duygularla saklıyorum. Benim kitap seçerken ki tarzım genelde macera, entrika ve pisikolojik kitaplar oluyor. Gerilim oluyor içerisinde. Bu yüzden CRİMİNAL MİNDS tarzı dizileri filimleri her zaman çok sevmişimdir.  Okuduğum kitaplar arasında duygusal olanları da yok değil hani. Duygulandığım, düşüncelere daldığım...
Kızdığım, heyecanlandığım, sonunu sabırsızlıkla beklediğim. Hepsinde bir yaşanmışlık bir pay buluyorum hayatımdan, çevremden. Peki siz hangi tarz romanları seviyorsunuz? Sizinde benim gibi kendinizi kaptırıp heyecanla sonunu merak ettiğiniz oluyor mu? Eğer gerçekten kitap kurdu iseniz  "olmaz mı" dediğinizi duyar gibiyim.
Geçen haftalarda çok sevdiğim birinden bir kitap hediye aldım. AŞKIM SANA AİT.  Elanor Moran'a ait bir roman. Mutfak severler için yazılmış sanki :). Oğlumu uyuttum ve sessiz bir ortamı yakalayınca işte dedim tam zamanı. Bu keyfin yanına en iyi giden şey nedir? Mmm.... Mis kokusu ile bir Türk kahvesi yaptım kendime. Ardından sarıldım kitabıma. Okudum okudum...Ve her zamanki gibi kendimi kaptırmışım yine. Epey zaman geçmiş ben okurken. Sonra kapı sesi ile kendimi toparladım. Ertesi gün yine ... Bir ertesi gün yine... Okudukça heyecanımı arttıran bir kitap. Bayıldım.  Sonunda kitabı bitirdim ve yeni maceralar için kendimi yine kitap dükkanında buldum. Şimdi diyeceksiniz ki bunca işin, çocuğun, pasta,tatlının arasında nasıl zaman buluyorsunuz? İnsan isteyince her şey için zaman yaratabiliyor. Biz yeter ki isteyelim. Değil mi ama? İşte hayatımız da böyle aslında. Biz yeterki isteyelim azim edelim. Yazımı okuyan, buna değer veren kişi. Lütfen sende bu gün sadece kendin için, ruhunu dinlendirecek seni mutlu edecek birşey yap. Yürüyüşe çık, doğadanın güzelliklerini izle, dalgaları seyret, kitap oku, sinemaya git, kendin için küçük de olsa bir şey al, seni seven, yanında olman ve olması gereken insanları düşün, umut et ama en çok da düşün hayatının anlamını. Olabildiğin kadar doğal olabildiğin kadar sen ol yani. Kendinle başbaşa ol. O zaman anlayacaksın zaten yapılması gerekenleri. Kendi ruhun mutlu olduğu sürece de mutlu edeceksin çevrendeki insanları. Göreceksin tüm taşlar yerine nasılda oturmuş. Bu adımı atma sırası şimdi sende. Bunun için asla geç kalmış değiliz. Unutma.
Benim için ise şimdi yine yeni kitaplarla yeni serüvenlere atılma zamanı. Bir başka serüvende buluşmak dileği ile...

Sevgi ve huzur dolu, mutlu günler.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .