Son yazılar

2/26/2016

CAJUN ( KAJUN ) BAHARATLI KIZARMIŞ TAVUK

Nefis lezzetlerle ve soslarla dolu tüm balık yemek tarifleri.
Restaurant tarzı tüm salata tarifleri.
Bu harika yemeğin ardından sunabileceğiniz nefis ve hafif sütlü tatlı tarifleri.



Merhabalar. Bu gün sizlere ancak özel tavuk restaurantlarında bulabileceğini tarzda nefis bir lezzet sunuyorum. Geçen gün yöresel bir pazarda gezerken aktarların bulunduğu bir bölüme geldim ve pek meşhur olan kajun baharatlarının satıldığını gördüm. E tabi ben durumuyum. Baktımki içerisindeki malzemeler hemen hemen hepimizin evinde olabilecek türden. Bunu neden evde ben yapmayayımki? Hem doğal ürünler kullandım ( çiftlik evimizden toparlayarak kuruttuğum ) hem de tarihleri konusunda içim rahat oldu. Sonuç mu gerçekten muhteşem. Yazımın başında da belirttiğim gibi restaurant usulü bir lezzet ortaya çıkıyor. Yanına patates kızartması ve makarna mönüsü ile ailenize, sevdiklerinize ziyafet hazırlayabilirsiniz.
Bunun gibi lezzetlerle dolu tüm yemek tariflerimi de mutlaka görmenizi öneririm.
Tarif öncesi sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeyi unutmayınız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler içim de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız lütfen. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER :
  • 3 adet tavuk bonfile
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

CAJUN BAHARATI YAPILIŞI:
  • 1yemek kaşığı acı olmayan pul biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu köri baharatı
  • 1,5 çay kaşığı sarı sak tozu
  • 1,5 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru mercanköşk
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ben cajun baharat listesinin dışında bir tatlı kaşığı dolusu Tarhun otu kullandım.

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle tavuk bonfilelerimizi suda iyice yıkayarak bıçak yardımı ile kalın kısımlarını ayırıyoruz ve sularının süzülmesi için bir kenara ayırıyoruz.
Tüm baharatlarımızı bir kaba alıyoruz ve harmanlıyoruz. Bu karışımı rondoda iyice un ufak olana kadar çekiyoruz. Bu işlemi sarımsak dövücümüz olan havanda da yapabiliriz. İyice çektiğimiz baharatlarınızı geniş bir kaseye alıyoruz. Suları süzülmüş olan tavuklarımızı parmağımız kalınlığında ve yine parmağımız boyutlarında doğruyoruz. Tavamıza bol miktarda sıvı yağ koyuyoruz ve yağımızı kızgınlaştırıyoruz. Bu arada tavuklarımızı baharat karışımımıza buluyoruz. İyice kızmış olan sıvı yağımızın içerisine tavuklarımızı düzgün ve yavaş bir şekilde bırakıyoruz. 5-8 dakika arası pişmezlerdi için yeterli olucaktır. Kızarmış olan baharatlı tavuklarımızı yağlarının süzülmesi için peçete serdiğimiz tabağımıza alıyoruz. Yağları süzüldükten sonra asıl servis tabağımıza alıyoruz. Bu aşamadan sonra nefis tavuklarımız sunum için hazırdır. Ünlü tavuk restaurantlarına bulabileceğiniz türdeki tavuklarınızı sevdiklerinize ikram etmeyi ihmal etmeyiniz lütfen. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız lütfen.

NOT: Dilerseniz kızarmış olan sıcak tavuklarınızın üzerine biraz kaşar peyniri de rendeleyerek sunum yapabilirsiniz. Tarif 3 yetişkin kişi için yeterli olmaktadır.

Afiyet olsun.



































Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .