Son yazılar

1/13/2016

TOPPARE İRMİK TATLISI

Farklı sunumlara ait tatlı tarifleri
Tüm şerbetli tatlı tarifleri
Tüm hamurişi tatlı tarifleri
Diğer irmikli tatlı tarifleri
Geçmişi ve lezzeti eskilere dayanan bir tatlım var bu gün. Bana çocukluğumu hatırlatan nefis bir tatlı.  Şerbetli tatlılar denildiğinde bazı zamanlar akan sular duruyor benim için. Helede söz konusu bu İrmikli toppare tatlısı ise  yüzümdeki gülümseme bambaşka. Yemesi bir yana açıklamaları yazarken ki halimi görmenizi isterdim. :)) Kıvamı ve hafifliği harika oluyor. Misafirlerim tarafından övgüyü çoktan aldı bile. Üzerine koyduğum vişneler de bence tatlıya farklı hoş bir lezzet katıyor. Denemenizi önereceğim lezzet garantili hamur işi şerbetli tatlılarımdan biridir. Hadi marifetli  hanımlar beyler  şimdi bu lezzeti deneme zamanı sizde. Yorumlarınızı da bildirmeyi unutmamanız ümidi ile. Sevgiler.





MALZEMELER:

-2 adet yumurta
-125 gram tereyağı
-Yarım paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-Aldığı kadar un
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Bulamak için bir kase irmik

ŞERBETİ:

-3 su bardağı su
-2,5 su bardağı şeker
-Yarım dilim limon
-1 adet kabuk tarçın
-Süslemek için vişne 
-Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle bir tencerede şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynadıktan sonra 10 dakika da kısık ateşte pişiriyoruz. 
Yumurta, tereyağı, kabarma tozu, pudra şekeri ve sıvı yağı bir kaseye alıyoruz. Elimizle tüm malzemeleri harmanlıyoruz. Yoğurdukça azar azar un ilavesi yapıyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında hamurumuz tamam demektir.12 li Cupcake, muffin kalınlarımızı margarin ile yağlıyoruz.
İçlerine irmik serpiştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz tatlımızın hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz.Bu parçaları bir kaseye koyduğumuz irmiklere buluyoruz. Daha önceden yağlayarak irimiz serpiştirdiğimiz kalıplarımızın içerisine yerleştiriyoruz. 180 derecede kabararak renkleri hafif kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra ters çevirerek taban kısmını üst kısım olarak kullanıyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan tatlımızın üzerlerine ılık şerbetimizden gezdiriyoruz. Üzerlerini ben vişne taneleri ve fıstık tozu ile süsledim. Sonuç mu muhteşem oldu. Misafirlerimden ve sevdiklerimden de tam not almayı başardı. Şimdi sıra sizde deneyin ve lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.

Afiyet olsun.

Diğer nefis tatlı tariflerim için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/TATLILAR
Güncel tüm tariflerime ulaşmak için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adresimi ziyaret etmeyi unutmayınız.




Paylaş:

1 yorum :

  1. Güzel bir tadı olduğuna eminim, elinize sağlık:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .