Son yazılar

1/02/2016

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ



Lezzetlerle dolu tüm börek tarifleri
İlginizi çekebilecek tuzlu tarifleri
El açması börek tarifleri










Börekler çay davetlerimizin her daim baştacıdır. Olmazsa olmazdır. Çeşitli iç malzemeleri ile çeşitli şekillerde sunulan böreklere bir de bu tarifi ekleyin derim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık. Sosis ile peyniri biraz daha lezzetlendirmek istedim bu tarifimde. Şekli ve görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı bile. Şimdi deneme ve sevdiklerinize ikram etme sırası sizde. Pratik oluşu ise ayrı bir güzellik oluyor. Gelelim bu nefis böreğin tarifine. Bundan önce sizlerden bir isteğim olucak. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeniz. Yapacağınız bu küçük işlem ile diğer kişileri bu lezzetler Hakkı'nda bilgilendirmiş olacaksınız. Bunu unutmayın. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-2 adet yufka
-4 adet sosis
-Yarım kalıp bayan peynir
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 tutam maydanoz

-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı yoğurt
-Yarım çay bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-Susam

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle derin bir kasede süt, yoğurt ve sıvı yağımızı iyice karıştırıyoruz.
Tezgahımıza yufkamızı seriyoruz ve ortadan ikiye katlıyoruz. Her yufkamızı katladıktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz. Yani bir yufkadan toplam 4 adet parça çıkacak şekilde olmalı. Bir kasede rendelediğimiz kaşar peynirimizi ve beyaz peynirimizi harmanlıyoruz. İnce kıydığımız maydanozumuzu da ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Sigara böreği saracak gibi yufkalarımızın kalın üçgen olan bölgesine bolca iç harcımızdan koyuyoruz. Yoğurtlu ve yağlı karışımımızdan fırça yardımı ile yufkamızın her yerine sürüyoruz. Bol şekilde yufkamızı sarıyoruz ve yufkalarımızı gül şeklinde sarıyoruz. Yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam döküyoruz. En son sosislerimizi ortadan ikiye kesiyoruz. Yuvarlak plan uç kısımlarına artı şeklinde hafif kesikler atıyoruz. Yufkalarımızın ortasına yerleştiriyoruz.
175 derecede üzerleri kızarsana kadar pişiriyoruz.
Tariften önceki açıklama kısmında da yazdığım gibi sizlerden isteğim denediğiniz tarifler için yorum bu e beğenilerinizi belirtmenizdir. Yapacağınız bu küçük işlem diğer kişiler için de referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız.

NOT:  Toplam 8 adet börek çıkmaktadır.

Afiyet olsun.

Paylaş:

3 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .