Son yazılar

1/08/2016

KEREVİZ DOLMASI

Tüm nefis zeytinyağlı tarifleri
Tüm sebze yemeği tarifleri
Karaciğer doru yemek tarifleri
Osmanlı Saray mutfağından yemek tarifleri







Kerevizin sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Biraz anlatmak gerekirse, Kereviz Roma döneminde de sağlık kaynağı olarak biliniyormuş. Günümüzde kalorisinin düşük kalorisi ve sağlık deposu olası sebebi ile tercih edilememedir. 21 kalori olan kereviz, diyet yemeklerinde de yer almış bile. Yemeği ve salatası ve bu şekilde dolması yapılan bu şifalı sebzenin suyu içilerek bile şifa bulunabilir. Diyabet hastaları için önerilir ve kalp damar hastalıkları için birebir iyileştirici özelliğe sahiptir. Karaciğeri korur ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. İdrar söktürücü etkiye sahiptir. A ve C vitamin kaynağı iken aynı zamanda doğal bir antioksidandır. Astıma ve mide Ağrı'larına iyi gelir. Daha sayamayacağım kadar faydaları olan bu bitkiyi mutfağınızdan eksik etmeyiniz. Her türlü faydalanabileceğimiz bu bitkiden sizlerde mutlaka denemelisiniz. Ben bu tarifimde klasik kereviz yemeğinin dışında benim de beğenerek yaptığım ve severek yediğim lezzetli Kereviz Dolması tarifimi sizlerle buluşturmak istedim. Sağlıklı olduğu kadar lezzeti ile de zeytin yağlılar arasında yerini her zaman korur. Sizlerden isteğim ise denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yorum beğenilerinizin diğer denemek isteyenler için referans teşkil edeceğini unutmayınız lütfen. Malzemelerinizde hazır ise şimdi bu nefis tarifi deneme sırası sizde. Sağlık ve sevgi ile kalın.

MALZEMELER:


  • -4 adet orta boy kereviz
  • -1 kavanoz garnitür
  • -2 adet limon suyu
  • -Tuz
  • -2 yemek kaşığı silme un
  • -Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • -Üzerini geçecek kadar su


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle kerevizlerimizi ellerimize dikkat ederek güzelce soyuyoruz. Ben kerevizleri dikine şekilde koyarak büyük ve sağlam bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya doğru kesikler atarak soymayı kabuğunun sertliği açısından daha kolay buluyorum. Geniş bir pilav tenceresine sıvı yağımızı koyarak unumuzu ekliyoruz. Topaklanmaması için karıştırıyoruz. Soyduğumuz ve alt tabanlarını düz durabilmesi açısından bıçak ile biraz kesiyoruz ve çatal yardımı ile heryerinde kesikler atıyoruz. Pilav tenceremize 2,5 su bardağı su koyuyoruz ve kerevizlerimizi içerisine koyuyoruz. Limon suyumuzu ekliyoruz. Gerekirse su ilavesinde bulunabilirsiniz. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte kerevizlerimizi pişiriyoruz. Arada çatal yardımı ile kontrol edin ki kerevizler dağılacak kadar yumuşamış olmasın. Kerevizler yenebilecek yumuşaklığa ulaştığında bir tabağa alıyoruz ve eğer delme aparatınız varsa bunu al yoksalar tatlı kaşığı yardımı ile ortalarını oyuyoruz. İçlerine garnitürümüzden dolduruyoruz. Sağlık deposu yemeğimiz sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.




Diğer nefis tüm zeytinyağlı tarifelilerim için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/ZEYT%C4%B0NYA%C4%9ELILAR

Güncel olan sebze yemekleri tarifleri için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/SEBZE%20YEMEKLER%C4%B0

Bu sayfa Tatlılardan, Keklere, pastalara, yemeklere kadar uzayan bir yolculuk. Güncel sayfamın tüm tariflerine ulaşmak için ise  http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adresini incelemeyi unutmayınız.

Paylaş:

6 yorum :

  1. Sunumu çok hoş olmuş. deneyeceğim mutlaka. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Tavsiye diyorum Renkli pasta sepeti. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Salata olarak yapmıştım,dolması da farklı olmuş.Ellerinize sağlık Emel hanımcım 😘Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok hoş olmuş hayran oldum bu şekline
    afiyetle

    YanıtlaSil
  5. Faydaları çok olunca her şekilde tüketmek gerek. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum Sevtap hanım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .