Son yazılar

1/09/2016

İKİ RENKLİ NEŞELİ POP KEKLER



En çok denenen kek tarifleri
Farklı kek tarifleri


Yarıyıl tatili başlarken çocuklarınız için harika sürprizler hazırlamaya ne dersiniz? Buharda pişirilmiş nefis süngerler bunlar. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebileceğiniz gibi ister sade isterseniz kakaolu yapabileceğiniz sünger kıvamındaki kekler çok hoşunuza gidicek. Ben denedim ve oğlumdan aldığım yorumlar gerçekten çok hoş oldu. Hadi şimdi kağıdı kalemi alıp bu nefis top keklerin tarifini not etmeye geldi. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tariflerim için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Yapacağınız beğeni ve yorumların denemek isteyen kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız. Sevgi ile kalın.

MALZEMELER:

-3 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-Yarım paket kabartma tozu
-Yarım su bardağından az sıvı yağ
-1paket ( 25 gr.) kakao
-Ayrıca 2 yemek kaşığı un
-2 paket çikolata
-1 yemek kaşığı margarin
-Renkli pasta süsleri


HAZIRLANIŞI:

Bir kapta yumurta Ve şekeri çırp teli yardımı ile iyice çırpıyoruz. Un,sıvı yağ, kabartma tozu ilete ederek çırpmaya devam ediyoruz. Başka bir kap daha alarak harcımızı 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Ayırdığımız harcımızın birine kakao diğerine ise 2 yemek kaşığı un koyarak ayrı ayrı karıştırıyoruz.
Margarin ile yağlamış olduğumu miffin kek kalıplarımıza aynı anda kaşık yardımı ile bir kaşık kakaolu harçtan bir kaşık sade harçtan yan yana gelecekleri şekilde döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına ısıya dayanıklı bir kase su koyuyoruz. Keklerimizi de koyarak 30 dakika kadar pişiriyoruz. Çikolata ve margarinimizi benmedi usulü eritiyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan keklerimizin sadece üst kısımlarını kekleri baş aşağı tutarak çikolataya buluyoruz. Biraz bu şekilde bekleyerek fazla çikolatanın akmasını sağlıyoruz. En son dokunuş olarak renkli pasta süslemelerimiz ile süslüyoruz. Okuldan gelen çocuklarımızı böyle tatlı sürprizler ile karşılıyoruz. Üst yorumda da belirttiğim gibi süsleme kısmı tamamen sizin hayal gücünüze göre değişebilir. Sevgiler.

Afiyet olsun.

Diğer tüm kek tariflerime ulaşmak için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/KEKLER

Sayfamdaki tüm tariflere ulaşmak için ise http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adresimi ziyaret etmeyi unutmayınız.

Paylaş:

6 yorum :

  1. Yağının az olması da çok iyi.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hem sıvı sıvı hem de miktarı az. Ben oğlum için güvenle yapıyorum. Sizin beğenmenizede çok sevindim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. emelcim ya çok güzellerr allahım sana geliyorum (diyetteyim sadece bakabiliyorum :P )
    ellerine sağlık
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  4. Beğeniniz ve bu hoş yorumunuz için çok teşekkür ediyorum Didem hanım. Bu lezzetlerle ben diyet falan yapamıyorum. :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .