Son yazılar

1/01/2016

CEVİZLİ TRUFF



Pratik ama bir o kadar da lezzetli bir tarifim var şimdi sırada. Hem pratik hem de şık mı olsun istiyorsunuz? Bence 5 çayları için harika bir öneri. Hafif ve tatlı atıştırmalıklardan biri olan trufflar iç malzemesi farklılaştırarak çeşit çeşit yapılabilir. Pratik oluşları da bir başka güzellik. Çay davetlerinize pratik bir çeşit daha arıyorsanız işte size en basit hali ile truff. Ben her zaman iç malzemelerini farklılaştırarak lezzetli sunumlar ekliyorum. Ceviz, badem, fındık, fıstık, damla çikolata gibi. Sizde bir önceki satırda yazdığım gibi bir karma hazırlayarak sunabilirsiniz misafirlerinize. Bu pratik tarife geçmeden önce sizlerden bir isteğim olucak. Denemiş olduğunuz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Bu işlem ile diğer kişiler için de referans teşkil etmiş olacaksınız. Bunu unutmayın. Şimdi gelelim tarifimize. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-5 paket hazır sade ve kakaolu topkek
-1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
-1 paket Hindistan cevizi
-Keki ıslatmak için meyve suyu ya da süt

HAZIRLANIŞI:

Kakaolu topkekleri ayrı sade topkekleri ayrı yapıyoruz.

Topkenlerimizi rondoda iyice çekiyoruz. Ve yoğurulacak kıvama getiriyoruz. Bir miktar meyve suyu ya da süt ekliyoruz. Ben vişne suyu kullandım. Cevizlerimizi iri iri kıyıyoruz. Kıydığımız cevizlerimizi ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırmaya devam ediyoruz.
Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle yuvarlıyoruz. Harç elinize yapışıyorsa elinizi çok çok az su ile ıslatın. Bir kaseye hindistan cevizlerimizi döküyoruz. Yuvarladığımız  trufflarımızı hindistancevizine buluyoruz. Kurumamaları için üzerleri kapalı şekilde biraz dinlendiriyoruz. Bu aşamadan sonra ise atıştırmadık trufflarımız sunum için hazırdır. Pratik tatlı atıştırmalığımızı sevdiklerimize ikram ediyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer tüm tatlı tarifleri için; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/TATLILAR

Güncel olan tüm tariflerim için; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

Paylaş:

3 yorum :

  1. Pratik. Güzel. Elif

    YanıtlaSil
  2. ben bunu artan keklerden yapıyorum canım, çok pretik oluyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Evet bu da güz bir yöntem. Bunu arada bende yapıyorum. :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .