Son yazılar

1/20/2016

CEVİZLİ MEKSİKA FASULYE SALATASI

Tüm salata tarifleri
Sağlık deposu salata tarifleri
İlginizi çekebilecek salata tarifleri
CEVİZLİ MEKSİKA FASULYE SALATASI









Meksika fasulyesi fazla bilinmese de yaban mersini meyvesinden dahi çok daha güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Özelliklede  yorgunluk, bitkinlik ve kaygı gibi magnezyum eksikliğinden ileri gelen rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcıdır.  Bu lezzetli meyvenin köftesinden yemeğine salatasına kadar bir çok şekilde kullanabildiğini de unutmayınız. Ayrıca Meksika fasulyesi kolesterol seviyesini ayarlayıp, kan basıncını düzenler, kolon fonksiyonlarını düzenler, kanser riskini azaltır, kemik ile kalp sağlını destekler ve menopoz belirtilerini gözle görülür bir şekilde azaltır.
Süt, süt ürünleri, et ve balıkta bol miktarlarda bulunan aminoasitler ile protein Meksika fasulyesinin içerisinde de bol miktarlarda da bulunmaktadır. Bu kadar faydası olan bir lezzeti mutfağımızdan ve sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Sizlerle paylaşacağım bu tarifim değişik bir salata çeşidi arayanlar için gayet ilgi çekici. Çok tercih edilen salatalarımız arasında yer alan bu salata şık görüntüsünün yanında pratik oluşu ve lezzeti yönünden de tercih edilmektedir. Sevgi ve sağlık ile kalın.

MALZEMELER:
-1 kutu meksika fasülyesi
-1 adet kuru soğan
-1 adet domates
-1 su bardağı ceviz
-1 adet salatalık
-1 limon suyu
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-Tuz
-Kırmızı biber
-Yarım çay bardağı zeytin yağı

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir kaseye küp küp domateslermizi doğrayarak koyuyoruz. Soğanlarımızı ve salatalıklarımızıda doğruyoruz. Soğanlarımızı, ve salatalıklarımızı da ilave ediyoruz. Zeytin yağı, limon, nar ekşisi, kırmızı biber ekleyerek harmanlıyoruz.  
Meksika fasülyelermizi suda ezmeden yıkayarak suyunu süzüyoruz ve karışımımıza ilave diyoruz. Bir iki kere daha yavaşça karıştırarak servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun.
Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu beğeni ve yorumların diğer kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız.

Tüm lezzet dolu tariflerime geri döneme için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

Sayfamdaki diğer salata tariflerimi incelemek için ise;
http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/SALATALAR adresini tıklayınız.








Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .