Son yazılar

12/12/2015

ZÜRAFA DESENLİ RULO PASTA





Pastamız değişik sunumu ile ilgi çeken ve sayfamızda en çok denenen pasta tariflerimiz arasında yer almaktadır. 1950 li yıllarda doğmuş olan bir üyemizin ' Çocukluğumda en özel pastaneden aldığım o muhteşem pasta tadını yakalamışsınız, beni tekrar çocukluğuma götürdünüz ' yorumu ve anlatırkenki gözlerindeki ışıltı tadını anlatma yeter sanırım. Hafif ve yumuşak kıvamlı bu pastayı mutlaka sizinde denemenizi öneririm.


MALZEMELER:


-5 adet yumurta

-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Vanilya
-2 yemek kaşığı kakao
-2 yemek kaşığı un

KREMASI:


-2 su bardağı süt

-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-3 yemek kaşığı şeker 
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Arasına 2 adet muz

HAZIRLANIŞI:


Bu tarifimizi haırlamak için öncelikle yağlı pişirme kağıdına fırın tepsimiz ölçülerini kapsacak şekilde zürafa desenleri çiziyoruz. Bu deseni fırın tepsimize ters çevirerek seriyoruz. Desenler tersinden de görünür şekilde olmalı.

Önce 5 yumurtanın sarısını akından ayırıyoruz. Yumurtanın aklarını kar beyazı olacak şekilde iyice 10 dakika çırpıyoruz. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını, şekeri, unu ( en sonda yazan 2 yemek kaşığı un ve kakao hariç ), vanilya ve kabartma tozunu iyice çırpıyoruz. İçerisine çırptığımız yumurta aklarını ilave ederek kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yumurta aklarının havası sönmeyecek şekilde yavaş karıştırmalıyız. 
Bu pandispanyadan 4 yemek kaşığı dolusu bir kaseye ayırıyoruz ve bunun içerisine 2 yemek kaşığı kakao koyarak kaıştırıyoruz. Diğer kalan karışıma ise 2 yemek kaşığı un daha ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Zürafa desenli kalıbımızın yuvarlak olan kısımlarının içini bir tatlı kaşığı yardımı ile önce kakaolu karışım ile  dolduruyoruz. Daha sonra ise kakaolu kısımların dışında kalan yerleri ise sade harç ile dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika pişiryoruz.
Bir tencederede süt, un, nişasta ve şekeri kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. En son tereyeğını ilave ederek karıştırıyoruz.
Fırından çıkan sıcak pandispanyamızı yağlı kağıt ile birlikte ters çevirerek yağlı kağıdını yavaç yavaş çekerek çıkartıyoruz. Kekimizi tekrar ters çeviriyoruz yani yağlı kağıttan ayırdığımız kısım rulo yaptığımızda üst yüzey olacak.
Arasına hemen kremamızı döküyoruz ve yayıyoruz. Muzumuzu tepsimizin enli geniş olan kısmının başlangıcına diziyoruz ve buradan başlayarak çok sıkmadan rulo yapıyoruz. Pastamızın üzerini takrar yağlı kağıt ile kapatarak buzdolabında en az 5 saat dinlendiriyoruz. Pastamız bu aşamadan da sonra dilimlenerek sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.







Free Counter
Free Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .