Son yazılar

12/12/2015

VİŞNELİ CRAMBLE







Son dönemde çok sık yaptığım ve severek yediğim hafif ve kıtır kıtır bir tatlı taifim var bu gün. Her zaman misafirlerimden tam not alan ve sunumu ile de göz dolduran bu lezzeti sizlerde denediğinizde mutlak beğeneceksiniz.

MALZEMELER:


-1,5 su bardağından bira az un

-2 su bardağından bira az şeker
-125 gr. tereyağı

KREMASI:


-2,5 su bardağı süt

-1 adet yumurta
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
-5 yemek kaşığı şeker
-Süslemek için 1 kase vişne
-Kremşanti
-Fıstık ya da  ceviz
-Farmbuğaz sosu

HAZIRLANIŞI:


Öncelikle Crumble yapımı ile işe başlıyoruz. Oda sıcaklığında minik küplere kestiğimiz tereyağımızı  unumuzu ve şekerimizi bir kapta parmaklarımızın ucu ile ezmeden karıştırıyoruz. Ara ara topak parçalar olacaktır belirttiğim gibi yoğurarak hamur haline getirmemeniz gerekiyor.

Bu karışımı bir borcama yayıyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz. Pişen Crumble ımızı soğuması için bekletiyoruz.
Kreması için sütü,yumurtayı ve diğer krema malzemelerimizi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan kremamızın soğumasını sağlıyoruz. Soğuduktan sonra yıldız uçlu sıkma torbasına koyuyoruz. 
Soğumuş olan Crumble kıtırlarımızı çatal yardımı ile parçalara kırıyoruz. Elimiz ile de parçalara ayırıyoruz . Yine un ufak hale getirmeyeceğimiz kıtırlarımızın oluşmuş olması gerekiyor. 
Kadehlerimizin ya da servis kaselerimizin dibine önce 1 yemek kaşığı dolusu krema koyuyoruz. Üzerine iri taneler haline getirdiğimiz Crumble kıtırlarımızı yayıyoruz. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişnelerimizden serpiştiriyoruz. Üzerine sıkma torbasına koyduğumuz kremamızdan sıkıyoruz. Üzerini tamamen kaplıyoruz. Kremşanti ile de süsledikten sonra farmbuğaz sosu döküyoruz son dokunuş olarak ince çektiğimiz cevizlerimiz ile süslüyoruz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız sunum için hazırdır.
NOT: Ben sunum amaçlı ile büyük kadehler tercih ettim siz bu tatlının servisi için daha küçük kaseler tercih edebilirsiniz
Afiyet olsun.

Free Counter
Free Counter

Paylaş:

2 yorum :

  1. Merhaba nefis bir tatlı oluyor. Kıtır kıtır verdiği lezzet süper. NADİDE.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .