Son yazılar

12/31/2015

TARÇINLI ŞEKER HAMURU KURABİYELERİ



İlginizi çekebilecek şerbetli kurabiye tarifleri
En çok ziyaret edilen ve denenen poğaça tarifler.
En beğenilen pratik kurabiye tarifleri












Yeni yıl için hazırladığım neşeli kurabiyelerim. Sevdiklerinize sürpriz yapmak için güzel bir öneri diye düşünüyorum. Değişik süslemeler yaparak sizde neşeli kurabiyeler yapabilirsiniz. Sayfamızın diğer tüm kurabiye tariflerini de incelemenizi tavsiye ederim. Hepsi birbirinde lezzetli ve hepsi ayrı sunumlara sahip. Tüm lezzetli kurabiye tariflerimi incelemek için lütfen tıklayınız.
Özel günler için de farklı süslemeler ile bu kurabiyeleri ikram edebilirsiniz. Ben bu tarifle ama diş şeklinde kalıp kullanarak oğlumun diş buğday partisi kurabiyelerini yaptım. Misafirlerimden gelen güzel yorumlar bana günün yorgunluğunu unutturdu diyebilirim. Şimdi bu nefis ve şık kurabiyeleri deneme sırası sizde. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifler için beğeni be yorumlarınızı ihmal etmemeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı zencefil
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un
-150 gr. Teremyağ
-Yarım çay kaşığı kabartma tozu

-Süslemek için şeker hamuru.
-Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için bal

HAZIRLANIŞI:Tüm kurabiye malzemelerimizi bir kaba alıyoruz ve azar azar yoğurdukça un ilavesi yapıyoruz. Yoğurulmaya elverişli ele yapışmayan kıvam aldığı Zaman hamurumuz olmuş denektir. Merdane yardımı ile açarak kalp şeklimizi veriyoruz. Uzun çöp şişlerimizi ikiye kesiyoruz ve kurabiyemizin içerisine alttan başlayarak döndüre döndüre üste doğru ilerletiyoruz. 170 derecede üzerleri kahvernegileşene kadar 15 - 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan ve iyice soğuduktan sonra şekil verdiğiniz şeker hamurlarını hazırlıyoruz. Kurabiyelerimizin üzerinizdeki bal ile kaplıyoruz. Şeker hamurlarını yapıştırıyoruz. Kurumamalı için mutlaka kurabiyelerimizi kapalı bir kapta muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer tüm lezzet dolu kurabiyelerimi incelemenizi öneririm,




Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .