Son yazılar

12/12/2015

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI

İlginizi çekebilecek tüm tuzlu tarifleri
Puf puf lezzetlerle dolu tüm poğaça tarifleri




Şerbetli tatlıların Osmanlı dönemlerinden bu güne bayram, şölen zamanları gibi özel zamanlarda yapılarak sunulduğunu bilmeyen yoktur. Şerbetli tatlıların insana enerji ve mutluluk verdiği de kanıtlanmıştır. Bu tatlımız şerbetli tatlı krizlerine birebir oluyor . Çay davetleriniz için ya da akşam misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir bir tatlı arıyorsanız tam adresine geldiniz derim. Bu gün ağızda dağılan tane tane bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum.
Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı mutlaka bildirmeyi unutmayınız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler içinde referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-3 su bardağı irmik
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-3 adet yumurta
-1 paket Hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu
-4-5 damla vanilya aroması ya da 1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı un

ŞERBETİ:

-3 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Yarım limon dilimi

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz. Önce sıvı malzemelerden başlayarak diğer harç malzemelerimizi ekleyerek çırpıyoruz.
Yağladığımız kare borcama harcımızı döküyoruz ve kaşık yardımı ile düzelterek yayıyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızaracak kadar pişiriyoruz.
Bu arada şerbetimizi hazırlayarak iyice kaynatıyoruz. Tatlımız fırından çıkana kadar kısık ateşte şerbetimizi pişiriyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan tatlımızın üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimlere keserek istediğimiz gibi süslüyoruz. 2 saat kadar dinlenen tatlımız servise hazırdır. 

Afiyet olsun.


Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .