Son yazılar

12/04/2015

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİLİ CUP




Hem hafif  hem pratik hem de lezzetli bu tatlımız diyet yapanlar için de gayet tatmin edici bir sonuçla karşımıza çıkıyor. Görsel şıklığı da ilgi toplamayı ihmal etmeyen bu tatlımız hem büyüklere hem küçüklere hitap etmeyi başarıyor.


MALZEMELER:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

SOSU İÇİN:
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Süslemek için fıstık 

HAZIRLANIŞI:
Sütümüzü tencereye boşaltıyoruz ve içerisine un, şeker ve vanilyayı ilave ederek çırpma teli yardımı ile çırparak pişiriyoruz. Kıvam almaya başlayınca 4-5 dakika kısık ateşte kaynamasını sağlıyoruz. Servis kaselerimize sıcak sıcak muhallebimizi eşit miktarda dağıtıyoruz. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye kabuklarını soyduğumuz şeftalilerimizi rendeliyoruz ve içerisine pudra şekerini ekliyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. 
Yeterince soğumuş olan muhallebilerimizin üzerine 3-4 yemek kaşığı şeftalili sosumuzdan gezdiriyoruz. Üzerini fıstıklar ile süsleyerek son dokunuşumuzu da tamamlamış oluyoruz. Buzdolabında dinlenmeye bırakarak soğumasını sağlıyoruz. Tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .